Premijera filma „Branio sam Mladu Bosnu”, održaće se u utorak, 14. oktobra u 20.30 sati u Sava centru.

Dan kasnije film će imati novosadsku premijeru u bioskopu Arena Cineplex, a od 16. oktobra naći će se na redovnom bioskopskom repertoaru svih važnijih bioskopa širom Srbije.

Ovo dugometražno ostvarenje scenariste i reditelja Srđana Koljevića, snimljeno je u produkciji „Košutnjak filma“ i Filmskog centra Srbije i RTS-a. Distributer filma je Art vista.

Rađen po dokumentarnim podacima, film prati životnu priču koja je ostala u senci atentata na prestolonaslednika Franca Ferninda, 28. juna 1914.

Centralna figura koja objedinjuje sve protagoniste jednog od najbitnijih događaja u istoriji je advokat Rudolf Cistler, koji je, po službenoj dužnosti, branio Gavrila Principa i 24 njegova druga iz pokreta Mlada Bosna. Reč je o mladom i časnom čoveku koji je pravničkom veštinom uspeo da odbrani štićenike, ali ne i da ih oslobodi. Filmska priča snimljena je u formi sudske drame.

Glavna uloga poverena je Nikoli Rakočeviću, a ostale uloge tumače: Vuk Kostić, Nebojša Glogovac, Vaja Dujović, Dragan Petrović, Miloš Đurović, Marko Grabež, Marko Pavlović, Ljubomir Bandović, Boris Isaković, Milan Marić, Vučić Perović, Branislav Lečić, Novak Bilbija, Radoslav Milenković, Branislav Tomašević