PODELI

Danas je u šezdesetoj godini preminula američka glumica Keri Fišer koju ćemo zauvek pamtiti kao princezu Leiu iz kultnog filmskog serijala Star Wars, sestru Luka Skajvokera i ćerku najpoznatijeg filmskog negativca, Dart Vadera.

Keri je pre četiri dana doživela infarkt tokom avionskog leta nakon čega je hospitalizovana. Preminula je jutros. Njena porodica izdala je saopštenje povodom njene smrti u kojem je navela da je preminula u 8.55h „voljena majka i žena koju je voleo svet, nedostajaće nam svima mnogo“.

Keri je glumila u IV, V i VI epizodi Star Wars serijala. Nakon što je Dizni otkupio Star Wars franšizu, vratio nam je Leiu na veliko platno u VII epizodi „Buđenje sile“  gde otkrivamo da je novi glavni negativac, Kajlo Ren, zapravo njen sin kojeg je dobila sa Han Solom.

Brojne kolege već su joj odale počast na društvenoj mreži Tviter, a među prvima to je učinio Mark Hamill (Luk Skajvoker) koji je okačio njihovu zajedničku sliku sa snimanja od pre 30 godina i napisao: „no words #Devastated“.

untitled

May the force be with you, Carry! Počivaj u miru.

Ivana Jovanović

Foto: Getty/nme.com