PODELI

Završen je prvi festival piva i rokenrola, pod nazivom PRiČA. Interesovanje za festival je bilo na visokom nivou poslednjih par nedelja. U tom duhu se nastavilo i na dan festivala.

Datum: 08.09.2012.

Mesto: Čačak, ispred Srpskog paba

Autor: Milan Savić

Fotografije: Nikola Kujundžić

 

 

Organizatori PRiČE su već na prvoj konferenciji za novinare najavili da će pored planiranih izvođača biti i iznenađenja. 

PRiČA je počela desetominutnim uvodom i najavom bendova. Na sceni se u 21:15 pojavio bend Krvna Grupa. Već u tom trenutku festivalski prostor je bio odlično popunjen. “Stara škola    čačanakog rokenrola” je imala izuzetnu čast da posle prve odsvirane numere dobije pojačanje na bini …i to kakvo…

Pojavio se gost iznenađenja! Na opšte oduševljenje posetioca, Krvnoj Grupi se pridružio R.M. Točak. Posle uvodne reči i gromoglasnog aplauza, sišao je sa bine, ali se ubrzo vratio i uhvatio gitaru.

Nakon Krvne grupe, pred već kompletno popunjenim festivalskim prostorom, pojavili su se Osvajači. Izlaskom Čipija na binu, počeli su da se ređaju hitovi dobrih starih Osvajača, koji uzgred ovih dana snimaju u Beogradu novi album.

Posle Osvajača izlazi domaći bend, bend Srpskog paba – Odgovor. Bend svira autorski materijal sa prvog albuma, a svoj nastup zatvara čačanskim megahitom – pesmom benda Za jednu noć – „Melanholija“.

Posle  Odgovora, usledio je beogradski Trigger. Odličan bend napravio je fantastičnu atmosferu i prve prave šutke!

Organizatori su se trudli da ispoštuju satnicu maksimalno i to im je polazilo za rukom, iako je to prava retkost kada su festivali u pitanju.

Bend 357 se pojavio na bini oko 00:20. Čak osam muzičara, klavijature, trube, gitare i Hadži Nikola! Dosta emocija u publici, horsko pevanje, skakanje…

Naredni minuti pripadaju mladom bendu Za Dž koji su izneli 30 minuta svog repertoara vidno iznenađenim poznavaocima muzike.

Nakon zvaničnog programa usledio je  “afterparty” u režiji odličnog, vrlo ludog i nepredvidivog benda Digitalna Draga i već čuvenih i neprikosnovenih Veselih osamdesetih. Digitalci su zapalili masu sa nekoliko kompozicija, a onda su na binu izašli „veseljaci“. Nastaje haos u publici, a Vesele osamdesete prvi festival piva i rokenrola zatvaraju svojom obradom pesme „Čudna Šuma“.

Veliki broj posetioca je mogao da uživa u PRiČI. Prodato je oko 2000 ulaznica i ovo je početak jednog festivala koji je od samog starta zablistao u punom sjaju. Organizacija se zahvaljuje svima koji su ispratili prvu PRiČU, i naravno posetiocima na korektnom ponašanju. PRiČA…nastaviće se…