PODELI

Hrvatsko društvo skladatelja pokrenulo je RockOff – Festival novog zvuka koji će mladim izvođačima otvoriti vrata nacionalnog radijskog etra, velikih koncertnih prostora i šire javnosti.

RockOff je zamišljen kao manifestacija kojom će nova generacija hrvatskih muzičara ostvariti medijski, diskografski i koncertni proboj, a dobrodošli su svi žanrovski pravci savremenog zvuka: rock nihilisti, pop stilisti, kantautori, elektronika, gitariski bendovi, hip hop i etno ezoterija…

Žiri RockOff-a odabraće pesme koje će sudelovati na završnom koncertu u novembru 2014., a čine ga poznata i priznata imena hrvatske muzike: Josipa Lisac, Damir Martinović Mrle, duo Pavle Miholjević i Jura Ferina te muzički kritičar Hrvoje Horvat koji je, ujedno, i umetnički direktor RockOff festivala.

Festival je otvoren bendovima i izvođačima iz Hrvatske koji nemaju više od tri službeno objavljena albuma. Prijavljuju se isključivo nove pesme koje do sada nisu službeno objavljene na diskografskom izdanju, a ukoliko se već nalaze na nekoj od društvenih mreža (YouTube, Soundcloud, Bandcamp, Myspace…), tada ne smiju biti starije od godinu dana.

Prijave traju do 1. juna, a snimke u završnom studijskom obliku, uz biografiju i kontakt, mogu se slati na rockoff@hds.hr (isključivo linkovi na pesme – Soundcloud, YouTube, Bandcamp).

Naglasak je na pesmama koje imaju ozbiljan potencijal radijskog i televizijskog emitovanja te na afirmaciji nove, artistički zanimljive scene i novi(jih) imena čije vreme tek dolazi. Od samog početka, uz festival je i hrvatski Rolling Stone koji će svom favoritu dodeliti posebnu nagradu na festivalu.