PODELI
Shots of the Prodigy on tour, Sydney Australia, March 2015

Premijera nastavka jednog od najpopularnijih filmova svih vremena “Trainspotting” polako se približava i to će biti prilika da se čuje i službeni soundtrack koji donosi šaroliko i veoma ugledno društvo.

Soundtrack se početkom godine na kratko mogao naručiti, ali je brzo skinut s Amazona. Ipak, u drugom delu januara službeno je objavljen kompletan spisak pesama i izvođača. Kompilacija donosi uzbudljivo suočavanje muzičkih divova kao što su Prodigy, Clash, Blondie, Queen i Run DMC s mladim nadama među kojima su Young Fathers, High Contrast i Wolf Alice.

Ipak, najzanimljiviji moment izdanja definitivno je remiks pesme “Lust For Life” Iggyja Popa koji potpisuju Liam, Keith i Maxim ili, kraće, The Prodigy. Bend je krajem prošle godine pustio teaser u kojem su najavili obradu Iggyjevog klasika koji je dao muzičku prepoznatljivost prvom nastavku “Trainspottinga”.

Ni grupa Underworld nije propustila dati svoju boju filmu, pa su tako isporučili “Slow Slippy”, izmenjenu verziju njihovog megahita “Born Slippy”, koji je takođe označio Boyleov rad iz 1996. godine. Sountrack će biti objavljen i na narandžastom vinilu, skladno brendingu samog filma.

https://www.youtube.com/watch?v=CWWd-4pi3zQ