PODELI

U utorak, 18. juna, Serbian Jazz bre! Project koncertom će promovisati prvi CD, kao i video spot koji je rađen u studiju VI radio Beograda.

Promocija će biti u UK “Parobrod”, a početak je u 20h.

Serbian Jazz bre! će nastupiti sa Stjepkom Gutom kao specijalnim gostom koji se pojavljuje i na ploči.

Voja Pantić džez kritičar, takođe će uzeti učešće i govoriti na promociji.

Multimedijalni projekat “Serbian jazz, bre!” počiva na ideji da se slikom zabeleži trenutak “spiritualnog iskustva”, kroz koji muzičari ovog specifičnog žanra prolaze u momentu stvaranja.

Serbian Jazz bre! je projekat fotografa Ivana Grlića, koji je pre ovog muzičkog projekta priredio izložbu fotografija istaknutih jazz muzičara, a objavio je i monografiju pod istoimenim nazivom.

Album je u većem delu sačinjen od autorskih kompozicija klaviriste Aleksandra Jovanovića, kao i nekolicine aranžmana poznatih srpskih autora. Muzika sastava “Serbian jazz, bre!” predstavlja spoj modernog džez jezika i tradicionalnog melosa naših prostora, koju čine Nevena Jelić- vokal, Filip Krumes – violina, Aleksandar Jovanović- klavir, Marko Fabry- bass, Aleksandar Cvetković- bubanj, uz podršku istaknutih srpskih jazz umetnika trubača Stjepka Guta i perkusioniste Uroša Šećerova koji svojim gostovanjem doprinose šarenolikosti albuma.

http://www.youtube.com/watch?v=sRjLIlTjPRM

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.