Fondacija za omladinsku kulturu i stvaralaštvo “Danilo Kiš” je tokom februara 2013. godine pozvala muzičke autore sa teritorije Grada Subotice da se prijave na konkurs za kompilaciju “Sever-severozapad vol. 3”.

Konkurs je bio otvoren do 1. aprila 2013. godine, a pravo učešća su imali autorski bendovi i muzički stvaraoci sa teritorije Grada Subotice, sa autorskim pesmama koje do kraja realizacije konkursa nisu bile objavljene u drugim muzičkim izdanjima.

Autori čije pesme su se, po odabiru urednika izdanja, našle na kompilaciji dobili su priliku da svoju autorsku pesmu snime u profesionalnom muzičkom studiju u Subotici – Studiju 11. Snimanje i produkciju pesama za kompilaciju je organizovala i podržala Fondacija „Danilo Kiš“. Autori čije pesme su uvrštene u kompilaciju su sledeći subotički bendovi: Nebo je crveno, Nafta, Eraiz, Pionir 10, Carry, Wooden Ambulance, All the Arms We Need, Omladinac 11, Neuroleptic Trio, Ljudske potrebe, YusYus, Secret Man, Fluat, HalloAgain, MuseTrap, Sevdah Youth. Oni su tokom proteklog perioda predano radili u studiju, gde su uz podršku snimatelja i tonskog producenta kompilacije Vladimira Grubora snimali odabrane numere.

Nakon objavljivanja kompilacije održaće se promocija kompilacije “Sever-severozapad vol. 3“ u svim značajnijim medijima u Subotici, Srbiji i regionu, uključujući koncertnu promociju u Omladinskom klubu „Skladište“ tokom novembra.

 

http://www.youtube.com/watch?v=LQiwInbT3KU

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.