Škola moderne muzike „Oktava“ poziva vas na promociju koja će se održati u subotu, 17. novembra, 2012. od 12h u Galeriji Doma omladine u Kragujevcu (Branka Radičevića 1).

Na promociji će se premijerno prikazati spotovi Višnje Milosavljević, mlade muzičarke iz Kragujevca (bend „Alhambra“), uz gostovanje autora video rada, a pored predstavljanja najuspešnijih polaznika „Oktave“, biće izveden i popularni „javni čas Oktave“.

Škola moderne muzike “Oktava” osnovana je 01.10.1990. Kroz kurseve škole u proteklih dvadeset godina prošlo je više od 400 polaznika. Osnivač škole Milan Milosavljević Mikica je započeo svoj rad na temeljima škole Radomira Mihajlovića Točka.

Točak je u početku rada škole zajedno sa Milosavljevićem bio predavač. Predmet izučavanja je rock, jazz i blues muzika.

Škola gitare trenutno ima 70 polaznika. Učenici su uzrasta od 8 do 25 godina. Škola radi u prostorijama Doma Omladine u Kragujevcu.

“Oktava” ima izuzetnu koncertnu aktivnost. Više puta godišnje organizuje javne nastupe, koncerte, javne časove.

U svom standardnom repertoaru učenici sviraju najteže i najzahtevnije kompozicije najvećih rock i jazz muzičara. Izvode ih u originalnim aranžmanima (Jimi Hendrix, Stevie Ray Vaughan, Eric Clapton, Sting, Django Reinhardt, R.M. Točak…).

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.