PODELI

Drava fest biće održan od 13. do 21. septembra u Osijeku i zamišljen je kao festival koji će spojiti nekoliko umetnosti.

Programi Drava festa odvijaće se u studentskom Campusu i prostorima Umjetničke akademije.

Tokom ovih dana očekuju vas koncerti, projekcije filmova, sadržaj za decu i još mnogo toga. 

U revijalnom muzičkom delu programa nastupaće Električni orgazam (13.9.), Crvena jabuka (14.9.), Brkovi (20.9.), Alen Islamović i Bijelo dugme (21.9.). Kao predgrupa Električnom orgazmu nastupaće bend Blues Trip iz Osijeka. Uz Brkove će nastupiti i nekoliko bendova čija će imena biti uskoro objavljena.

U okviru festivala biće organizovana i Gitarijada koja će imati takmičarski karakter, a pobednik će dobiti besplatno snimanje albuma. Bendovi koji će nastupiti 15. septembra na Gitarijadi Drava festa su: Dalstroy, Hysteria, Black Flame, Why, Collateral, Garage In July, D.O.L.L. i Hellsing.

Od 17. do 19. septembra trajaće Modern Silence Film festival. U saadnji s nemačkim i francuskim institutima prikazaće se filmska građa s početka filmske industrije, a muzičku pratnju live izvešće članovi Blues Cluba, SKA i DJ-evi.

Koncerti će se održavati u zatvorenom koncertnom šatoru, projekcije filmova i ostali sadržaji održaće se pod vedrim nebom, a u slučaju kiše u kinu Urania i kinu Europa.

Cena ulaznica za koncerte iznosi 40 kn, za Modern Silence Film Festival 20 kn.