PODELI

Punčke, poznati hrvatski ženski indie rok trio, imaju novu pesmu “Protiv nas” uz koju ide i prateći video spot. To je drugi singl s nadolazećeg albuma “Ništa nije kako se čini” koji će izaći u martu 2016.

Kao i prethodni singl “Ocean” i ova je pesma snimana u zagrebačkom studiju Kramasonik pod producentskom palicom Hrvoja Nikšića. U pesmi “Protiv nas” Ruby, Anja i Lucija prvi put sarađuju s mladom nadarenom violončelistkinjom Dorom Kramar, dok je vizual izradila dugogodišnja prijateljica benda Ana Uzelac

Spot je sniman u Zagrebu u saradnji sa Stašom Tomićem iz Beograda koji je ujedno radio i spot za pesmu “Ocean”, a glavne uloge su odigrale mlade glumačke nade Filip Riđički i Lara Janić.

Nadolazeći album “Ništa nije kako se čini” je sniman zadnjih godinu dana u studiju Kramasonik i pun je saradnji s brojnim mladim muzičarima. Album govori o osećajima, razmišljanjima i vlastitom rastu (radu) koji se događa svakodnevno, ali ga retko ko vidi. Potrebno je zagrebati pod površinu i biti potpuno otvoren jer ništa nije kako se čini na prvu.

Uz novi album koji će izaći na proleće iduće godine, Punčke će se otisnuti na prvu veliku evropsku turneju krajem aprila 2016.

Foto: Sanjin Kaštelan