Kada stigne leto to je pouzdan znak da nas očekuje more regionalnih festivala sa regionalnim bendovima, ali se tada uvek pronađe neka inostrana zvezda da upotpuni izuzetnost događaja.

Upravo jedan takav događaj sledi u regionu, ali sa izmenjenim ulogama. Regionalni bendovi su u manjini, ali su zato tu najveća imena svetske punk scene praćena talentovanim izvođačima iz svih krajeva zemaljske kugle. Ovogodišnje deveto izdanje Punk rock holiday-a u slovenačkom gradiću Tolmin ponovo treba da predstavlja najlepši letnji biser, a biće održan od 6. do 9. avgusta.

Dolazak bendova kao što su NOFX, Descendents, Pennywise, Propaghandi, Good Riddance, Ignite, Sick of it all su dovoljna garancija za vrhunski doživljaj. Organizatori festivala, koji svake godine ulažu izvanredne napore da održe kvalitet festivala, ni ovom prilikom nisu zapostavili mlade i talentovane izvodjače koje će predvoditi grupa PUP iz Toronta.

Kao i ranije, festival će se odvijati na ušću dve reke u Tolminu (Tolminka i Soča) uz obavezno kupanje u ledenoj Soči i trke flamingosa i jednoroga (?), na mestu koje se ne bez razloga zove ‘’The Best Place on Earth’’. Ko je jednom bio sigurno zna o čemu se radi, a ko nije ima obavezu da proveri zašto je ovo ‘’najbolji mali festival u Evropi’’.

Gosti iz celog sveta već odavno se spremaju za dolazak u meku evropske punk rock scene da slušaju svoje omiljene bendova, ali i da se vide sa starim prijateljima iz različitih zemalja. Ovaj festival posebno krasi bliskost izvođača i publike na svakom koraku, počevši od toga da je stage dive dozvoljen i neizostavan, do činjenice da se sa izvođačima može popiti piće, razgovarati pa i kupati u reci. Draž čini I raznovrsnost muzičkih podžanrova tako da i sami ljubitelji punka mogu da dobiju svoj deo kolača u vidu hard cora, melodic punka, pop punka i slično.

Dve bine (Glavna i Pored plaže), muzika tokom celog dana (uz jutarnju pauzu), gomila raznovrsne hrane, piće, skateboarding, merchandise čine ovaj događaj kompletnim i respektabilnim. Organizatori su se potrudili da rade i na edukaciji gostiju, pa su prisutni u velikoj meri ekološki propisi i što je još važnije poštovanje pravila etike.

Jednostavno, multikulturalnost festivala Punk rock holiday je jedna od njegovih najjačih vrlina. Iskoristite priliku i uživajte u Tolminu na devetom izdanju.

Ulaznice možete kupiti online OVDE.