PODELI

Najavljivani punk rock show se desio i bio je zaista to, pravi punk-rock show. To je jedno od onih večeri i jedan od onih koncerata sa kojih odeš izuzetno zadovoljan kući jer je skup bendova koji su svirali bio izuzetno kvalitetan.

Datum:  23. mart 2013.

Mesto: Klub Quarter, Novi Sad

Koncert je otvorio mladi novosadski bend Uvertira koji su ostavili sjajan utisak. Čudna novosadska publika je na početku bila standardno uspavana, ali se ipak pred kraj njihovog nastupa probudila. Kolege muzičari koji su delili sa njima binu te večeri, Lude Krawe i Čovek Bez Sluha imali su samo reči pohvale za ove mlade momke. Miki (Čovek Bez Sluha) izjavio je da su jedan od boljih mladih bendova koje je čuo u poslednje vreme. Ako ih sreća posluži, njihova karijera mogla bi vrlo brzo ići uzlaznom putanjom.

Uvertira, kako im i ime samo kaže, napravili su odličnu uvertiru za ono što je usledilo. Na binu nakon njih izašli su Novosađanima dobro poznat bend, Lude Krawe. Oko sat vremena svirke ispunili su hitovima koje je publika zadovoljno pevala sa njima, pokazujući da iako su nam Krawe komšije, i ima uslova da ih slušamo češće, publika ih je željna. Svojih sjajnih šezdesetak minuta započeli su pesmom “U retrovizoru”, a “Radiopasivan” je bila pesma za kraj. Nisu izostale ni dobro poznate “Metronom”, “Status Quo”, “Petar Pan”, “Dobro Jutro”, “Reanimacija”, “Nadrkan”, “Panika”… Veseli na bini kao što se od njih i očekuje, svojom harizmom, sjajnim pesmama savršeno su zagrejali publiku za goste iz Kragujevca.

Čovek Bez Sluha, o njima se sve zna. Sjajni muzičari, sjajni ljudi, sa velikim brojem hitova, fanova… Bilo je zadovoljstvo slušati ih i ovaj put. Pre nego su izašli na binu, u ćaskanju sa njima, dotakli smo se prošlogodišnjeg koncerta u februaru, koji su ipak održali uprkos svom onom snegu, vanrednim situacijama i ostalim preprekama koje su ih snašle. Sreća, ovaj put nisu imali tih problema, iako je s obzirom na temperaturu, u klubu bio totalno januarski dan. Ali, uz dobro društvo i što je još važnije, sjajnu muziku sa bine, brzo smo se ugrejali. Svoj nastup otvorili su pesmom “Superheroj”, a nakon nje nizale su se “Ikarov Let”, “Upomoć”, “Ništa mi staro ne nedostaje”, “Ljubav je tamo gde stanujem ja”, “Nebeski bend”,  “Reci ne”, “Zovem se Miki”, “Daleko blizu daleko”, “Dosadan dan” dok je pesma “Gotovo je”, simbolično odsvirana poslednja. Ali, publici to nije bilo dovoljno. Niko ne želi da dođe kraj jednog tako dobrog koncerta prepunog sjajnih hitova. Nakon povika “bis, bis” iz publike,  Mikica, Miki, Laza i Lune, s punim pravom zvani šumadijski Ramonsi, izašli su na binu i odsvirali još dve pesme. Konačan kraj, bio je pesmom “Pet Cemetary” od Ramonsa kojoj je prethodila “Sanjam”.

U skladu sa nazivom njihovog poslednjeg albuma, ovo je definitivno bio događaj dana, ali i meseca… a nekima možda i više od toga.

Andrea Magazin