PODELI

Četiri sastava koji izvode svoje verzije alternativnog rokenrola: REGULATOR, UBRZO POTOM, DINGOSPO DALI i OKO ALEFA nastupiće u petak 15. maja u Jazz Bar Centru (Knez Mihajlova 6) s početkom od 21:00 h, dok će ulaz iznositi 150 RSD.

„Dođite 15. maja, pripremili smo vam bogat program. Četiri različita benda, svaki sa svojom varijantom alternativnog roka, ali polako i sigurno idemo stopama Sijetla.”– rekao je Zlatko, gitarista benda OKO ALEFA.

Regulator će i ovom prilikom promovisati svoj album prvenac “Izvori snage”, Ubrzo Potom svoj novi istoimeni singl, dok će momci i devojka iz benda Dingospo Dali publici predstaviti muziku svog prvog albuma koji je u pripremi.

Oko Alefa su osnovali Zlatko V. Stevanović  i Đorđe Cvijović 2011. godine u Požegi. Nakon dugogodišnjeg eksperimentisanja zvukom, tek u oktobru 2013. godine bend postaje aktivan, ali sada u Beogradu. Njihov zvuk može se u najširem smislu okarakterisati kao alternative rock, dok bend zapravo teži uspostavljanju sklada između post-rock, post-grunge, progressive, sludge i doom-stoner zvuka.

Ubrzo Potom se Autorskim radom bavi od oktobra 2012. što se uzima za datum osnivanja benda. Usled različitih ideja i stavova kao I nesrećnih okolnosti trenutna postava benda se ustalila početkom 2013. S jednom postavom snimljen je DEMO EP, a u sadašnjoj postavi bend ima jedan EP pod imenom ”Mravinjak” . Ubrzo Potom gaje moderan autentičan zvuk, i inspiraciju pronalaze najviše u alternativnom rokenrolu, ali se žanrovski ne ograničavaju, te se njihov zvuk može okarakterisati kao Fusion Alternative Rock.

Dingospo Dali je beogradski autorski alternativni rok sastav, formiran 2011 godine, koji je napravio mešavinu galame, ritma i melodičnosti, vođen raznim uticajima bendova uglavnom mračnijeg zvuka. Svoju saradnju započeli su u studiju kod Ivana Petrovića u Bigzu gde i dalje rade i stvaraju. Sa svojom prvom pesmom pod nazivom “Pelin” našli su se na “Bigz komplikaciji”- zbirci numera bendova koji rade i stvaraju u Bigzu, a trenutno imaju dva spota: za pesmu “Ona” koja se našla na Femikseti 2014 i pesmu “Ne pitaj se”.

Regulator stvara i deluje iz Beograda, a u kreiranju muzike, tekstova i aranžmana učestvuju svi članovi postave podjednako, dok se kroz liriku Regulatora provlače teme koje se tiču buđenja ekološke svesti, života i odnosa čoveka prema prirodi, kao i same prirode. Godina 2013. predstavlja prekretnicu u karijeri grupe. Meseca aprila započeto je snimanje prvog studijskog albuma. U avgustu 2013. nastupili su u finalu 47. Gitarijade u Zaječaru, gde su u velikoj konkurenciji bendova iz svih bivših jugoslovenskih repubika osvojili drugu poziciju na osnovu glasova stručnog žirija.Nakon koncertnih aktivnosti vraćaju se u studio ‘Češnjak’ u Kragujevcu gde završavaju rad na albumu prvencu “Izvori snage” koji izlazi pod okriljem izdavačke kuće Nocturne media.