PODELI

Elemental poslednjih meseci ne miruje! Pesma „Sve je moje tuđe“ osvojila je svaki kutak regije, koncert u Domu sportova se bliži, novi album dolazi u prvim sedmicama 2016. godine a Remi, pored svega, predstavlja drugačiju sebe.

Retko ko u današnje vreme uspeva napuniti biblioteke na raznim književnim susretima, no Mirela Priselac Remi, pevačica grupe Elemental, to je uspela.

U Gradskoj biblioteci i čitaonici Požege na književno-muzičkom susretu Mirela Priselac Remi nedavno je gostovala i doslovno prepunila prostor onima koji su Remi hteli čuti i u tom drugačijem obliku, u „tihoj poeziji“.

U pratnji je bio i klavijaturista grupe Elemental, Davor Zanoški, uz kog je Remi u akustičnom izdanju izvela i nekoliko pesama koje će se naći na novom albumu grupe Elemental koji izlazi početkom 2016. godine.

“Pjesme koje nazivam ‘tiha poezija’ pišem tek tri godine, za razliku od pjesama koje uglazbim s Elementalom, koje pišem posljednjih 18 godina. Ova ‘tiha poezija’ je za mene nešto posve novo – dugo je nisam dijelila ni sa kim jer sam je htjela zadržati samo za sebe. Čak nisam imala ni posebnih ambicija oko toga, jednostavno sam pisala. No, dogodilo se to da smo za novi album Elementala mnogo puta kretali od pjesama upravo iz selekcije moje “tihe poezije” koje smo onda uglazbili”– izjavila je Remi, istakla kako joj je u “tihoj poeziji” svojevrsna inspiracija Arsen Dedić i najavila prvu zbirku poezije u skorašnjoj budućnosti.

Deo poezije koju je do sada čuvala za svoju intimu Remi će objaviti i kroz neke od pesama Elementala na novom albumu. Album očekujemo početkom 2016. godine i već sada, očekivanja su velika, budući da je to prvo izdanje koje Elemental izdaje za vlastitu diskografsku etiketu – 383 Records, a pesme kojima najavljuju album postavile su lestvicu visoko. Pesma “Goli i bosi”, zaraznim ritmom osvojila je na prvo slušanje, pokazala vrckavu stranu benda te se bliži milionu pregleda na Youtube-u, dok je aktuelni singl, “Sve je moje tuđe”, bend iznova pozicionirao kao dašak optimizma u sivoj stvarnosti i već mesecima drži sam vrh top liste najemitovanijih pesama u Hrvatskoj.

Sve ovo uvertira je u jedan od najbitnijih događaja u 18-godišnjem životu benda.

Subotu, 5. marta bend će u istoriju zapisati kao Dan E, dan kada će Elemental održati prvi samostalni koncert u Domu sportova i tako još jednom pomeriti svoje granice.

Dan E za Elemental će značiti punoletnost, značiće 18 godina uz rimu, ritam i muziku, značiće ljude bez predrasuda i muziku bez granica.

Ulaznice za Elemental u Domu Sportova su u prodaji. Po ceni od 55 kuna ulaznice se mogu nabaviti još samo 10-ak dana, tačnije, do 31. decembra. Od 1. januara do 4. marta za ulaznicu će trebati izdvojiti 65, a na dan koncerta 80 kn.

Foto: Maja Bota