Zanimljiva skupina “sedmorice mladih” stiže nam iz Zaječara. Čine je jedan profesor i šest učenika. Njihov naziv je Vokalno instrumentalni sastav Novi Dan, a objavili su i svoj prvi spot za pesmu “Revolveraš”.

Šira javnost sa radom ove grupe neuobičajene postave, upoznala se na 46. Gitarijadi održanoj letos u Zaječaru kada im je pripalo prvo mesto prema mišljenju publike koja je ove godine ispunila prostor na Kraljevici kao u zlatnim vremenima.

Prepun je nekih omaža i one energije koju su posedovali spotovi iz osamdesetih, pa i devedesetih godina prošlog veka”, kratko se osvrnuo na video prezentaciju pesme “Revolveraš” lider grupe, profesor Stevan Jovanović, glavni “krivac” za okupljanje zaječarske mladeži oko ovog rock sastava.

VIS Novi Dan privode kraju rad na albumu prvencu na kome će se pored numera sa autorskim tekstovima naći i one za čiju su potrebu iskorišćene pesme velikana svetske poezije, što je Jovanović okarakterisao kao “angažovanje u cilju približavanja poezije mladima”.

Euforija oko osvojenog prvog mesta na osnovu glasova publike u taboru VIS Novi Dan još ne jenjava. “Posebno mi je bilo drago to što smo osvojili glas publike u trenutku kada su se ex-republike vratile takmičenju. Nostalgiji u čast!”, zaključio je profesor.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=V0B5kGJ8724]

 

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.