PODELI

U sklopu maratonske svetske turneje, progressive rock’n’roll band Riverside sviraće 5. juna u klubu “Močvara” u Zagrebu.

Najautentičniji zvuk nekog rock’n’roll podžanra i moderne muzike uopšte, ne tako retko, dolazi iz zemalja koje se ne nalaze na globalnoj mapi rock’n’roll industrije.

Upravo zbog geografske izolovanosti, a i zbog društveno-kulturne različitosti u odnosu na Ameriku ili Veliku Britaniju, rock’n’roll bendovi iz drugih delova Evrope/sveta često zvuče autentičnije i iskrenije nego li sami originali tj. prestolonaslednici spomenutog žanra.

Odličan primer je vrhunski poljski progressive rock’n’roll bend Riverside koji će svirati 5. juna u klubu “Močvara”.

Pre nešto više od deset godina, prijatelji Mariusz Duda, Piotr Grudziński, Piotr Kozieradzki i Jacek Melnicki u to vreme svirajući u heavy metal i death metal bendovima, pronalaze zajednički interes u eksperimentisanju s progressive rock’n’roll muzikom. S obzirom da dolaze iz metal miljea, progressive rock’n’roll koji kreću stvarati dobija inovativnu višedimenzionalnost, što je rezultiralo jedinstvenim energičnim zvukom. Ljubitelji The Mars Volte, Dream Syndicatea i Toola sigurno neće ravnodušno reagovati na zvuk Riverside-a jer se upravo muzička filozofija spomenutih bendova jasno oseća u njihovom izražaju, dodatno prožetim dark metal estetikom i atmosferičnim psihodeličnim rock’n’roll pejsažima.

Treba istaknuti da je najveći adut Riversidea upravo live nastup kada izravno, bez kompromisa, potpuno posvećeno i iskreno na publiku prenose svoj bunt i odgovor na svjetsku krizu.

Zagrebačkoj publici predstaviće materijale sa zadnjeg albuma “Shrine of New Generation Slave”. Koncert u Zagrebu održava se u sklopu maratonske svetske turneje pod nazivom NEW GENERATION TOUR, što nagoveštava jedan od boljih nastupa Riverside-a.

Ulaznice po pretprodajnoj ceni od 65 kn mogu se kupiti u Dirty Old Shopu, Tratinska 22 i Rockmarku, Berislavićeva 13. Na ulazu će koštati 80 kn. Početak koncerta najavljen je za 21.00h.