Rock and Roll Hall of Fame & Museum nalazi se u Klivlendu (Ohio).

Muzej je u obliku piramide, a u njemu se nalazi veliki broj muzičkih predmeta iz celog sveta.U Rock and Roll of Fame svake godine biraju se muzičari i bendovi za koje se smatra da su imali veliku uticaj na rock muziku u svetu. Uslov za kandidaturu i prijem je da je prvi album nominovanog star najmanje 25 godina.

Ova ceremonija obavljena je prvi put 1986. godine. Izbor kandidata za prijem u Rock and Roll Hall of Fame do sada su vršili isključivo muzičari, istoričari i ljudi iz muzičke industrije. Prvi put ove godine dozvoljeno je publici da glasa i bira među petnaest nominovanih ko bi trebalo da bude primljen u Rock and Roll Hall of Fame 2013. godine.

Prilikom obeležavanja jubileja 25 godina od osnivanja, za prijem su izabrani Ozzy Osbourne, Mick Jagger, Bruce Springsteen, Metallica, U2 i mnogi drugi.

Ove godine su nominovani: Deep Purple, The Paul Butterfield Blues Band, Kraftwerk, Public Enemy, Chic, Donna Summer, Rush, N.W.A., Procol Harum, Heart, Joan Jett and the Blackhearts, Albert King, The Marvelettes, The Meters i Randy Newman.

Možete glasati na ovom linku, ali pre toga pogledajte video koji se nalazi na toj stranici i koji će vas uputiti i podsetiti ko su nominovani izvođači.

Glasanje je počelo 04. oktobra i trajaće do 03. decembra. Možete glasati za 5 kandidata.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.