ROCK VILLAGE održava se od 2005. godine u Banatskom Sokolcu, malom mestu od jedva nešto preko 200 stanovnika, u školskom dvorištu, na prostoru gde je u okviru Rock Village festivala još 2008. godine podignuta prva i jedina statua Bob-a Marley-a u Evropi. Mala grupa entuzijasta uspeva da održi visok muzički i organizacioni kvalitet festivala već dvanaest godina, što ga čini posebnim i prepoznatljivim ne samo u Srbiji. 

Ulaz na festival je besplatan, kao i boravak u kampu koji se nalazi u okviru festivalske zone.

ROCK VILLAGE festival će prvi put imati priliku da ugosti kamerni orkestar iz Bitole, a poseban izazov biće da se 25 ljudi smesti na binu.  Ipak, zvuk koji pravi ova Rock Symphony je vredan svakog truda. Ne možete da ne uživate u live izvođenju pesama Led Zeppelin-a, AC/DC, Bob Marley-a, Queen-a u simfonijskom ruhu.

Evropski deo turneje u Banatskom Sokolcu započinje poznati reggae bend sa Jamajke –Lutan Fyah. Hornsman Coyote tvrdi da je imao priliku da snimi jednu pesmu sa njima, i da Lutan Fyah spada u top 5 bendova u svetu koji sviraju reggae nove generacije.

Grupu KAL nema potrebe posebno predstavljati, a imajući u vidu da nikada nisu nastupali u široj regiji verujemo da će ovo biti novo iskustvo. Ova romska četvorka ume i te kako da napravi dobru atmosferu.

MORTAL KOMBAT je za sve one koji vole  žestoko prženje – sirov i surov šou pripremaju za novo izdanje Rock Village festivala.

Igor Vince and His Drum, Brass and Keys, bend koji predvodi Igor Vince, muzičar koji je imao čast i priliku da na ovogodišnjoj evropskoj turneji nastupa sa Femi Kutijem, stiže na Rock Village da ta iskustva i pozitivne vibracije prenese i u Banatski Sokolac.

Del Arno Band obeleževa 31 godinu postojanja i 30 godina od prvog albuma, a ujedno promovišu i novi materijal na Rock Village-u.

Za ljubitelje dobrog i duhovitog hip hop-a, na glavnoj bini nastupiće Stereo Banana, koja će i zatvoriti festival – senzacionalno kako to samo oni umeju.

Ono što Rock Village između ostalog izdvaja od drugih muzičkih festivala su nastupi mladih bendova.

Organizatori su se potrudili da ove godine nastupi veliki broj bendova, kao sto su: Jurassic Rock, koji otvaraju festival, zatim Hadži Prodane Duše, The Commandos, Belo u boji, David Green, Sharks Snakes and Planes, Brat, Dečija radost, Strah od Džeki Čena,  VoX Populi, Deda i Koprofilčići itd.

I ove godine SoundSystemStage biće posvećen DJ-evima koji će za ljubitelje house-tehno muzike praviti atmosferu od ponoći.
Tu je plejada mladih umetnika: Rott Bruno, Dada Selectah, DJ Feather, DJ Juice i DJ Eho Jack.

program_rock_village_2017

JAMAJKA ŠTAND
Na posebnom štandu Jamajke posetioci će imati priliku da probaju čuvenu Blue Mountain kafu, specijalno pripremljenu piletinu “Jerk Chicken” itd.

KAMP I ODBOJKA NA PESKU
Pripremljen je i teren za odbojku u pesku, a tu je i besplatan kamp. ,,Srbija za mlade” već tradicionalno vodi organizaciju kampa koji je još komotniji i sadržajniji u odnosu na prethodne godine.

MOTO SKUP – DEFILE
Bajkeri će tradicionalno imati svoj defile u subotu u 18.30 vožnjom do Plandišta, a po povratku u Banatski Sokolac za njih će specijalno nastupiti Đorđe David sa posebno odabranim repertoarom za ovu priliku. Uz podršku moto kluba ,,Panonski gusari” organizovan je kamp za više stotina bajkera koji provedu nekoliko dana u Banatskom Sokolcu.

KNJIŽEVNA NAGRADA
Književna nagrada ,,Dušan Vojinović” – Rock Village organizuje književnu nagradu u znak sećanja na književnika Dušana Vojinovića koji je rođen u Banatskom Sokolcu.
Ove godine konkurs je otvoren za aforizme, a od radova koji su pristigli žiri će odabrati tri najbolja za koje su pripremljene nagrade – diploma i novčani iznos od 10.000, 6.000 i 4.000 dinara.

MUZIČKA RADIONICA
Muzička radionica ,,Ritam duše” namenjena je deci uzrasta od 7 do 12 godina, gde će klinci imati priliku da uče osnovne komponente ritma, razvijaju motoričke i muzičke sposobnosti i kreativnost kroz igru i rad.

LIKOVNA RADIONICA
Likovna radionica ,,Akciono slikarstvo” Rock Village će i ove godine ugostiti likovne umetnike, a radionica je planirana za 12. avgust od 10.00 do 18.00. Akciono slikarstvo podrazumeva rad sa decom (slikanje na papiru) i oslikavanje velikog platna (stil Jackson Pollock) i sl.
Za sve goste slikare obezbeđen je besplatan smeštaj, hrana i piće.
Obezbeđene su i posebne nagrade za tri prva mesta (diplome i novčane nagrade u iznosu od 10.000, 6.000 i 4.000 dinara).