Trideset pet punih godina nije sa nama, a da je živ danas bi slavio svoj 78. rođendan.

Nekrunisani kralj rokenrola, Elvis Presley, živi i dalje u srcima svih onih koji su uz njegovu muziku odrastali, ali i u srcima istinskih ljubitelja muzike, čak i onih koji su dosta mlađi od bilo koje Elvisove pesme.

Rođen je 1935. godine u mestu East Tupelo. Prvi javni pevački nastup imao je već sa 9 godina na lokalnom takmičenju mladih talenata, sa 13 je pevao na crkvenim svečanostima, kasnije i na srednjoškolskim priredbama, a prvu ploču snimio je 1954. godine.

Okušao se i na filmskom platnu, ali su njegove pesme, kao naslovne numere, postizale veću popularnost od njegove glume.

Doživeo je za života da proda ploče u preko 600 miliona primeraka, da bude proglašen legendom i kraljem, da tokom dvadesetogodišnje karijere objavi 97 ploča i da se u vrhu top lista zadrži 996 nedelja.

Tokom 1975. godine počeli su ozbiljni zdravstveni problemi. Elvisova smrt 1977. godine potresla je milione obožavatelja koji su se odmah sjatili u Graceland (Memphis) da kralju rokenrola odaju poslednju počast. I dan danas mnogi odlaze tamo kako bi odali počast Elvisu I da obiđu njegov dom.

Pamtimo ga po hitovima poput: “Suspicious Mind”, “Heartbreak Hotel”, “Always On My Mind”, “I Can’t Help Falling in Love With You”, “It’s Now Or Never” i mnogim drugima.

Iako nije među nama, ne možemo da ne kažemo glasno: Srećan rođendan, kralju!

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=e-NDXtDUcGQ

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.