Milan Petrović Quartet osnovao je Milan Petrović, klavijaturista i kompozitor, kako bi kroz žive nastupe promovisao svoj autorski rad i album “Excursion”.

Prva svirka kvarteta bila je 12. maja 2011. godine i od tada je ova četvorka prešla zaista dosta kilometara i svirala za publiku širom Srbije.

Večeras, dve godine od prvog nastupa kvarteta, održaće svoju rođendansku svirku u Kovačici gde inače redovno gostuju.

“MP Quartet slavi drugi rođendan 11. maja na možda najpogodnijem mestu po nas, a to je “Jarmočisko Vojvodina Pub” u Kovačici. Za proteklih godinu dana smo održali kontinuitet dobrih svirki, imali smo preko stotinu nastupa od osnivanja benda, svirali na raznim festivalima, među njima je i Nišville Jazz festival 2012. godine, album “Excursion” je dobio odlične kritike kako kod nas tako i u okruženju, bend je stvorio svoj prepoznatljiv zvuk sa elementima funka, bluesa, jazza, popularne muzike” – izjavio je za naš portal Milan Petrović.

Ono što je već poznato čime će se kvartet baviti u svojoj trećoj godini postojanja je promocija drugog albuma koji je nedavno snimljen, ali još uvek nije zvanično izdat. Na ovom albumu naći će se obrade poznatih svetskih tema poput “Enjoy the Silence”.

“Raduje me što će se baš u narednom periodu pojaviti naši novi snimci, očekujemo ih u junu, kao i neka iznenađenja na kojima smo radili u proteklom periodu. Što se daljih planova tiče, booking za maj je gotov, za jun još uvek ima prostora i sve informacije možete naći na našoj zvaničnoj facebook stranici. Ako sve bude ok, plan je da do kraja godine pripremamo još jedan autorski album” – dodao je Petrović o planovima rada benda.

Takođe je u razgovoru istakao da ga raduje što će tokom maja meseca osim gostovanja u provereno dobrim i prijateljskim klubovima gde su rado viđeni gosti, upoznati i publiku u Čačku.

Milan je iskoristio i priliku da se zahvali svima koji prate njihov rad: “Želim da se zahvalim svima koji su nas pratili u proteklom periodu, od fanova, prijatelja, poznanika, menadžmenta do medija, i naravno vašoj redakciji na lepoj saradnji. Sve najbolje”.

 

 

 

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.