PODELI

Rokenrol supergrupa Eldorado promovisala je prvi CD album „Eldorado“ sinoć koncertom u gotovo popunjenoj sali „Amerikana“ Doma omladine Beograda.

Supergrupa predvođena Milutinom Petrovićem koncert je otvorila prvim singlom sa albuma „Puž“, a tokom gotovo dva sata svirke “Eldorado” je izveo sve pesme sa njihovog prvenca kao i nekoliko novih stvari sa drugog albuma koji je već u pripremi.

Publika je imala priliku da uživa u čvrstoj rokenrol svirci tokom koje je bend izveo i obrade „Heroes“ Davida Bowiea, „Rock And Roll“ Led Zeppelina, kao i „When Your Dream Lover Die“ Townesa Van Zandta koja se našla na prvencu Eldorada.

Najbučniju reakciju publike izazvala je nova verzija Milutinovog hita iz osamdesetih „Kiza rok“ u kojoj se Kiza obratio naciji još jednom strofom koja se bavi današnjicom, a koju je “Eldorado” odsvirao na kraju oficijelnog dela koncerta.

Usledio je bis na kom je bend ponovo izveo pesmu „Fuksa muzika“, inače drugi singl sa prvenca.

Supergrupa koju čine pevač i gitarista Milutin Petrović (ex Heroji) , basista Zdenko Kolar (ex Idoli, Vlada Divljan, Zona B), gitarista Dušan Duda Bezuha (ex Tilt, Zona B, Ðorđe Balašević) i bubnjar Dušan Ristić Rista (ex Zona B) nastupila je pojačana sa petoro muzičara – tri prateća vokala, udaraljke i klavijature.

Kao predgrupa Eldoradu nastupio je beogradski alternativni bend Ventolin.

Uz kupljenu ulaznicu za koncert posetioci su dobili ekskluzivni, numerisani primerak CD-a koji su potpisali svi članovi Eldorada.