PODELI

Konkus za prvo izdanje festivala Rokerijada koje će imati takmičarski segment, koje se održava 31. avgusta i 1. septembra u Petrovcu na Mlavi, zatvoren je pre nekoliko dana. Od dvadeset četiri validno prijavljena benda stručni žiri odabraće pet, dok će jednog finalistu odabrati publika online glasanjem koje je u toku.

“Veoma smo zadovoljni brojem validno prijavljenih bendova. Pored ova dvadeset četiri benda pristigle su prijave još petnaestak bendova koje nisu uzete u razmatranje usled slanja prijave nakon isteka konkursa ili zbog prekoračenja starosne granice”, saopštili su organizatori uz podsećanje da je jedan od konkursnih uslova bio da prosek godina u bendu ne prelazi 30, dok je najstariji član mogao da ima najviše 35 godina.

Organizatori su izrazili zadovoljstvo što je primljeno i nekoliko prijava iz bivših jugoslovenskih republika, ali koje takođe nisu ispunjavale uslov da na konkurs mogu učestvovati samo bendovi sa teritorije Srbije.

Publika za svoje favorite putem Facebook profila može glasati na sajtu Rokerijade OVDE do 31. jula. Imena preostalih pet finalista odabraće stručni žiri u sastavu Nikola Jovanović (SAE institut, Kontra), Marko Veljković (predsednik organizacionog odbora, muzičar i producent), Nikola Stanojević (Lampshade Media) i Dragiša Radulović (PR menadžer) do 5. avgusta.

Selektovani finalisti nastupiće 31. avgusta na gradskom Trgu u Petrovcu na Mlavi. U revijalnom programu nastupiće niz lokalnih autorskih bendova, dok će glavna zvezda ovogodišnje Rokerijade biti Vlatko Stefanovski.

Foto: Sima