U Galeriji savremene umetnosti Kulturnog centra Pančeva biće priređena izložba radova pančevačkih umetnika „PA2012ART PROFILI“ u okviru Salona umetnosti Pančeva 2012 i trajaće od 06. do 27. 11. 2012.

Svečano otvaranje zakazano je za 06. novembar u 19h.

 

Kustos izložbe je Sava Stepanov, a umetnici koji će izlagati svoja dela su: Pal Decov, Nada Denic, Milan Jaksic, Dragan Jelenkovic, Jelena Lalic, Stevan Markus, Milica Murgic, Milan Stankov, Natasa Teofilovic, Sasa Rakezic alijas Aleksandar Zograf.

 

U okviru Salona umetnosti 15. novembra održaće se i promocija knjige o 3D karakter animaciji „Umetnost pokreta u prostoru praznine“ (tehnologija i praksa virtuelnih karaktera) autorke Nataše Teofilović sa početkom u 19h.

Salon umetnosti Pančeva je revijalna, godišnja izložba vizuelne umetnosti, nastala po ugledu na Oktobarski salon Beograda. Održava se od 1971. godine i tokom vremena je menjala svoju strukturnu koncepciju. Izložba se organizuje kao autorska sa jasno definisanim programom koji je koncipiran sa namerom da poveže i prikaže lokalnu i regionalnu scenu kroz otvorenu saradnju i interaktivan pristup učesnika i publike.

Revijalni karakter izložbe omogućava uvid u aktuelnu umetničku produkciju i mogućnost razmene aktera, umetničkog iskustva i prakse. U okviru ove manifestacije objavljuje se publikacija sa pratećim tekstovima teoretičara i kritičara, opremljena foto dokumentacijom.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.