PODELI

Osječki projekat Door Deal organizuje koncert beogradske ska grupe Samostalni referenti, uz podršku osječke grupe S-kapada.

Vreme i mesto održavanja koncerta je 9. oktobra u osječkom klubu Exit, a cena ulaznice je 20 kuna.

Samostalni referenti su beogradski bend koji je na sceni duže od 19 godina i iza sebe imaju album „The GreaTESTIS Hits“. Da su jedan od najboljih ska/punk bend u regiji dokazali su to svirajući s Manu Chaom, La Bolonchona, Jah on Slide, Postolarom Tripperom, Skadrillom…

S-Kapada pojam je koji označava dobar provod, s puno plesa i smeha. Veselu ekipu je objedinila pozitivna ska energija koju prenose na svakoj svojoj svirci. Od samih početaka S-kapada je bila prepoznata i usledili su pozivi festivala u Hrvatskoj. Debitantski album „Balkan C“ izdali u junu 2012. i dobili mnogo pozitivnih referenci.
Door Deal Vas poziva na ples i skakanje 9. oktobra te ujedno i na svoj prvi organizovani događaj, kako bi zajedničkim snagama učinili muzičku scenu razvijenijom i aktivnijom.

Door Deal projekat je nekoliko entuzijastičnih zaljubljenika u muziku koji na nju gledaju nekim drugim očima. Sam cilj projekta jest približiti muziku mladima i proširiti scenu. Kako je već rečeno, naš cilj je širenje muzičke kulture među mladima i zbog toga smo se odlučili odreći prihoda od prodatih ulaznica. Dakle, sav prihod od ulaznica ide bendu koji nastupa.

“Zašto smo se odlučili odreći se prihoda? Zato što volimo muziku koju slušamo i želimo je približiti mladima. Smatramo da su turbo folk, instant zvezde i sintetička muzika uzeli previše maha na trenutnoj muzičkoj sceni. Ukoliko posetite naše evente, možete biti sigurni da baš Vi plaćate bend, Vi nagrađujete njihov kvalitet, Vi širite svoje muzičke vidike. Mi ćemo se pobrinuti da organizujemo „svirke“ bendova koje Vi želite slušati. Takođe ćemo se potruditi da cena ulaznice bude skromna i simbolična, svakako možete donirati i više od predviđene cene „upada“, bendu će sigurno biti drago. Takođe pozivamo bendove da se priključe ovom malom i skromnom projektu u njegovoj realizaciji. Slobodno nam se javite na mail (doordealos@gmail.com), a mi ćemo se potruditi omogućiti svirku, ukoliko se interes za istom pokaže od strane publike” izjavili su organizatori.