PODELI

U petak 22. septembra u novosadskom klubu Gerila popularna zagrebačka kantautorka Sana Renar promovisaće svoj treći studijski album „Tišina“. Specijalni gosti biće beogradski bend Stepa.

Cena ulaznice je 200 dinara.

Sara Renar u svojoj karijeri objavila je tri albuma. Album „Djeca“ je 2014. godine nominovan za nagradu Porin za anjbolji debitanski album, dok je 2015. za EP „Jesen“ nominovana u dve kategorije, najbolja vokalna izvedba i najbolji alternativni album, a nagradu je osvojila u kategoriji vokalne izvedbe.

U poslednje tri godine Sara je zabeležila oko 250 koncertnih nastupa širom regiona, a najupečatljiviji bio je na novosadskom festivalu Exit, gde je otvorila program main stagea pre nestupa Manu Chao, te na ovogodišnjem Lake Festu u Nikšiću. Osvojila je i glavne nagrade stručnog žirija na festivalima Poezika u Novom Sadu i Kantfest u Beogradu.

Trenutno se nalazi na turneji na kojoj promoviše album „Tišina“, za koji je u februaru ove godine ponovo bila nominovana za nagradu Porin u dve kategorije, album godine i najbolji alternativni album. Poslednje priznanje dobila je pre četiri meseca kada je album „Tišina“ nominovan za IMPALA evropski album godine.

Stepa je najnoviji amerikana bend na ovim prostorima. Žanr se može opisati kao američki folk zvuk sa primesama psihodeličnog popa i inde-roka. Ideja je da se raseje ovaj zvuk među mladima melanholičnom muizkom i porukama ljubavi.