U sarajevskom klubu Cinemas Sloga  08. februara sa početkom u 22h koncert će održati tri odlična sarajevska benda Billy Andol, Corbansick i Paranoid Android u sklopu međunarodnog festivala ‘Sarajevska Zima’.

Billy Andol je indie sastav iz Sarajeva i predvodnik nove mini-val bh. scene. Zajedno sa fondacijom EKIPA izdali su dva albuma: “Johnny Album” i “Kako je Billy pokušao da preplovi svjetska mora i šta mu se desilo na tom putovanju”. Drugi album je dostupan zabesplatan download na njihovoj zvaničnoj stranici.

Osnovna ideja onoga što se danas naziva Corbansick datira još iz 2003. godine, da bi se ista isprofilirala i započela svoj put krajem 2006., kada se trenutna postava benda prvi put okupila. Za šest godina rada, bend je samostalno izdao jedan EP – “Another Nobody” I snimio spot za naslovnu pesmu sa ovog albuma. Bend planira snimiti album u 2013. godini.

Paranoid Android je pop-rock bend iz Sarajeva, formiran u septembru 2011-te godine. Njihov muzički izražaj objedinjuje raznovrsnost muzičkih pravaca kroz jedan autentičan pop-rock zvuk. Bend iza sebe ima jedan album – “POP LIVE”, koji su snimili uživo u studiju “WOOD” u Sarajevu.

Karte za koncert će u pretprodaji koštati 5 KM.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.