PODELI

U proleće 1988. godine u studiju “Smolec” na Zelengaju, završava se snimanje legendarne ploče “Godina zmaja”. Ta 1988. je godina u kojoj se Psihomodo pop etablirao na tadašnjoj sceni i još do dan danas je u vrhu. Upravo ovih dana navršava se 30 godina od izdavanja te značajne ploče.

Saša Novak kao originalni član Psihomodo popa odlučio je dati svoj doprinos toj značajnoj godišnjici. Za početak se odlučio za pesmu “Ramona”, koju su “psihići” još kao demo band svirali, po uzoru na “Ramones”. Saša se odlučio svojom izvedbom približiti tom zvuku, žešćem soundu a la “Ramones” a za nezaboravni brass aranžman se davne 1985 godine pobrinuo Davor Slamnig.

Za video podršku, Saša je odlučio uputiti poziv svima onima kojima izdanje “Godina zmaja” nešto znači da svojim fotografijima ili video porukama učestvuju u stvaranju videa. Na email adresu ramona@ohhorecords.de bilo je moguće slati materijal, što su mnogi i iskoristili.

Nakon uspešno operacije koju je imao Saša se dobro oporavlja i najavljuje live nastupe, kako na domaćem terenu, tako i u inostranstvu. Jedan od prvih termina koji se može potvrditi je nastup na “Bass Player Festivalu” 24.06. u Mladenovcu gde će Sale isto tako biti i član žirija.

Pobednike festivala očekuje izdavanje singla pod etiketom “OHHO Records” i eksluzivna emitovanja na novoosnovanoj radio stanici “Saša Novak Show“.