PODELI

Beogradski klub “Blue Moon” pokreće serijal večeri pod nazivom “Blue Moon Cafe presents”, posvećen muzičarima i grupama koji su ostavili dubok trag na svetskoj muzičkoj sceni.

Prvo takvo veče biće organizovano u sredu, 12. februara, od 21h i biće posvećeno radu Nick Cave-a, dok vas u februaru očekuju još dva takva događaja posvećena Kurtu Cobain-u i grupi The Smiths.

Karijera Nick Cave-a je počela radom u grupama The Boys Next Door i The Birthday Party, da bi tačno pre 30 godina nastavio rad kao Nick Cave & The Bad Seeds. Karijera još uvek traje i prepuna je albuma, nagrada, singlova, kvalitetnih i kultnih pesama i uspešnih turneja, a 2008. je nastupio u punoj beogradskoj Areni, a više puta nastupao je i na EXIT festivalu.

Veče će se sastojati iz tri dela. U prvom delu od 21 do 23h biće video projekcije filmova, dokumentaraca i koncerata. Od 23h će moderator dati kratki osvrt na rad Nick Cave-a a svi posetioci će moći da učestvuju u razgovoru. Posle toga će na preslušavanju biti najbolje pesme i najveći hitovi Nick Cave-a, u čijem izboru će moći da učestvuju i posetioci.

Moderator večeri biće Aleksandar Sale Ilić, muzički saradnik nekoliko radio stanica, časopisa i magazina i višegodišnji urednik berze ploča i diskova. Ulaz je besplatan.