PODELI

U subotu, 18. jula, od 20h na platou Milana Mladenovića ispred Doma omladine Beograda nastupaće bend Siempre Peligroso.

Dom omladine Beograda i ovog leta organizuje besplatne Koncerte na Zidiću, a sutra ćete slušati Šapčane.

Priča o bendu Siempre Peligroso počinje krajem devedesetih na ulicama Šapca. Tada su neki od članova benda bili uključeni u kreiranje hard kor, metal i pank muzičke scene Srbije angažujući se u raznim muzičkim projektima.

Ideja i stil ekipe u Siempre-u se dan danas nije znatno promenila osim toga što muzika današnjice, sa kombinacijom starih muzičkih uticaja, dodatno oblikuje njihov muzički karakter. S obzirom na masivne proporcije današnje rok i metal scene u svetu, Siempre Peligroso kao primarni pravac bira alternativu sa ciljem da stvara muziku koja nema veze sa senzibilitetom okoline i sa što manje žanrovskog ograničavanja ali sa fuzijom raznih pod žanrova metal, pank i rok muzike. Bend 2009 počinje sa radom na prvom materijalu sa kojim nakon godinu dana ulaze u studio.

Taj prvi, takozvani samizdat, album koji nosi naziv “Siempre Peligroso” je, pored toga što im je omogućio da nastupaju širom Srbije, dodatno oblikovao bend pružajući mogućnost za stvaranje još veće žanrovske širine, a time i autentičnosti njihovog zvuka. Debi album je takođe dao do znanja da taj materijal nije ni blizu rekao sve što Siempre zapravo ima da kaže. Album ’’Siempre Peligroso’’ se sastoji od 11 numera od kojih su četiri numere ekranizovane i to ’’Freedom’’ (2010), ’’Vidiš Da Znam’’ (2011), ’’Pogled U Svetlost’’ (2011) i ’’Steal My Soul’’ (2013) sa kojim će se i zvanično oprostiti od tadašnjeg zvuka i time započeti novu priču.  Krajem 2012 godine snimaju demo materijal sa 15 novih pesama da bi u toku 2013 započeli snimanje njihovog novog albuma.

U februaru 2015. godine Siempre Peligroso objavljuje drugi album pod nazivom “Razor” za izdavačku kuću Nocturne media. Od  tada bend nastavlja da promoviše nove pesme, predstavljajući domaćoj sceni jedan poptuno autentični alternativni metal bend.  Godine 2014. Siempre Peligroso osvaja prvo mesto na čuvenoj Gitarijadi u Ratkovu, a u martu 2015. imali su sjajan nastup u Beogradu sa legendarim Crowbar.

Bend je 2015. počeo da radi na novim pesmama i novi album se može očekivati već početkom 2016. godine.