KLIN je banatski goth-rock bend nastao sinergijom tekstopisca i basiste Zorana Došića sa muškim delom grupe Demether, koju su davne 2002. osnovali Damjan Deurić (vokal i klavijature) i Darko Višković (vokal i gitara), dok im se na bubnjevima pridružio Dragan Mladenović – Caka.

Iza sebe imaju objavljen jedan album (Tama, 2019. One Records), dok je drugi LP u najavi za ovu zimu, sa već objavljena tri singla, “Pokreni glas”, “Grad je potopljen” i najsvežiji “Zagrli mrak” koji su objavili krajem 2023. godine.

U video spotu za pesmu “Grad je potpoljen” kao glavni glumac pojavljuje se Zoran Radomirović – Švaba iz Električnog orgazma. Spot za pesmu “Zagrli mrak”  rađen je u saradnji sa JohnDoeProduction, kamermani su bili Jovo Milivojević i Alina Vilchenko, dok je za režiju bio zadužen Pukovnik Dabrov. Kadrovi su snimani u Bulevar Books-u i u ataru sela Jakobsfelda. Ženskog Van Helsinga koji ganja vampire po Banatu glumi Neda Popović, a starog vampira bibliotekara Firchi, prijatelj benda koji im neretko i gostuje na koncertima.

Svojim nastupima, retkim ali veoma energičnim, glasnim i nepreciznim kako to sami kažu, dotaknu se i post-rock i darkwave žanrova, svirajući pored svojih pesama i neke nesvakidašnje obrade.

Bend Klin na društvenim mrežama:

Facebook: https://www.facebook.com/grupaklin

You Tube: https://www.youtube.com/@KLIN-qr3uc