PODELI
Foto: Marita Bulimbašić

Ova dva simpatična para imali smo prilike da slušamo krajem avgusta na CMC Festivalu u Slavonskom Brodu i odmah su nam privukli pažnju odličnom svirkom. Ali ovo nisu dva para kako ste verovatno pomislili. Ovo su dva para braće, što je sigurno trenutno jedina takva postava u celom regionu, a možda i šire, nismo istraživali.

The Splitters je četvoročlani autorski rock bend iz Splita. Sastoji se od dva para braće – Josip Senta (bas gitara i vokal), Petar Senta (ritam gitara i back vokal), Marko Komić (solo gitara i back vokal) te Antonio Komić (bubanj).

Svoju karijeru su započeli albumom na engleskom jeziku „Love sucks“. Nastupali su često na području Hrvatske, ali i van granica svoje zemlje. Splittersi su bili finalisti St@rta – festivala autorskih bendova 2019. godine, pobedili su na Rock festu kao i West Herzegowina Festivalu u Širokom Brijegu. Zasad imaju tri albuma, već pomenuti „Love sucks“ na engleskom, te dva albuma na hrvatskom jeziku, „Izvedi me van“ i „Role filmova“. Pesme „Oboji me“, „Život na ekranu“, „Zauvijek mlad“, „Nepoznata netko“ i „Zapravo ti“ premijerno su prikazane na najpopularnijoj hrvatskoj muzičkoj CMC televiziji i još uvek se mogu čuti na svim radio stanicama u Hrvatskoj.

Foto: Ivana Jovanović

Nastupili su dva puta na Zagrebačkom festivalu sa pesmama „Izgubljeni grad“ i „Svjetost“. Osvojili su takođe i nagradu na večeri mladih izvođača na Splitskom festivalu, ove godine bili su četvrtoplasirani na Dori (hrvatskom izboru za pesmu Eurovizije) sa pesmom „Lost and found“ koju su radili zajedno sa Markom Mihaljevićem u studiju „Abbey Road“ u Londonu. Nakon Dore izašao je i njihov već spomenuti album „Role filmova“ sa kojim su se na koncertima predstavili publici u Splitu i u Zagrebu.

Ono što je našoj publici poznato je to da su Splittersi bili finalisti u takmičenju za nagradu “Milan Mladenović” koju tradicionalno svake godine dodeljuje Zadužbina Milana Mladenovića.

S obzirom na to da ova bratska ekipa ima velike planove, kao i sve predispozicije da se jednog dana hvale velikom i uspešnom karijerom, preporučujemo vam da obratite pažnju na njih, kao i da ih poslušate uživo, nećete pogrešiti.