PODELI

U dupke punoj velikoj sali Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu 11. maja čaroban koncert održao je Slobodan Trkulja & Balkanopolis. Neverovatna energija mogla se osetiti od strane maestralnih muzičara, ali i od mnogobrojne publike koja je Slobodana Trkulju & Balkanopolis dočekala gromoglasnim aplauzima i koja im ovacijama doslovno nije dozvolila da siđu sa bine. 

Publika je bila na nogama, a atmosfera toliko fantastična da je i sam Slobodan Trkulja u jednom momentu ušao preko sedišta među publiku i izuzetnim vokalnim deonicama podigao atmosferu do usijanja.

Večeras u 20 časova Novosađane i sve goste iz zemlje i regiona očekuje novi spektakl u Srpskom narodnom pozorištu. Još uvek ima ulaznica u prodaji i mogu se kupiti danas u toku dana i večeras pred koncert po ceni od 1400, 1600, 1800 i 2000 dinara na blagajnama Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.

Nakon rasprodatog koncerta 11. maja, Slobodan Trkulja & Balkanopolis nastavljaju slavlje povodom dve decenije blistave karijere i večeras. Očekuje nas specijalan koncert povodom dvadesetogodišnjice postojanja i stvaranja „moderne tradicije“ – novog, uzbudljivog zvuka i žanra kojim pomeraju granice, u gradu u kojem je Balkanopolis i nastao, u organizaciji BCMT – Balkanopolis Centra za Modernu Tradiciju.

Nastupi „Balkanopolisa“ su pravi pop-rok spektakl, sa jakim elementima simfonijskog i epskog zvuka ovih prostora, što se odrazilo i na imidž samog benda. Ekscentrične frizure i moderni kostimi kao iz Tolkinovih bajki postali su prepoznatljiv deo njihovih energičnih nastupa isto koliko i Trkuljin jedinstven glas i maestralno izvođenje na preko 15 instrumenata. Upravo ovaj, potpuno drugačiji audio-vizuelni spektakl pod nazivom „Balkanopolis 2.0“ sinoć je publiku ostavio bez daha, a večeras se slavlje nastavlja.

Publika u Novom Sadu će i večeras uživati u energičnoj atmosferi koja odiše neopisivom energijom ali i specifičnom spoju gajdi sa gitarskim efektima i vah pedalama, kavalima i rok gitarama, tamburama i bubnjevima protkanim snažnim orkestarskim zvukom, od epskog do liričnog.

Muzičar i inovator drevnih zvučnih tradicija, maestralni umetnik Slobodan Trkulja i Balkanopolis od samog početka, 1997. godine, stvorili su jedinstvenu muziku zasnovanu na rok i orkestarskoj muzici, tradicionalnom zvuku Srbije i Balkana i pravoslavnom pojanju. Tako su započeli novi talas u muzici na ovim prostorima. Balkanopolis, kao najbolje čuvana muzička tajna Balkana, ubrzo je krenuo u otkrivanje svoje muzičke čarolije čitavom svetu.

Slobodan Trkulja nastavlja svetsku turneju nakon nastupa u Teheranu prvih dana maja i dva novosadska koncerta ovog vikenda jer slede koncerti u Francuskoj, Kini, Borneu, Maleziji, Tajvanu, Dubaiju, Kotoru.

Foto: Bojan Đokić