Primorski rokeri Sixtynine su sunčani praznični dan začinili izdanjem drugog singla “Good trade”.

Sa njim ostaju verni crvenoj niti njihovog nastupajućeg albuma sa radnim imenom “Lazy Crazy Thing”, a to je ljubav i svemu što je na bilo koji način povezano s njom.

Nakon što su prošlog meseca izdali svoj prvi videospot za numeru “Don’t give up”, bend Sixtynine je na nedavni praznik rada svoje obožavaoce obradovao singlom “Good Trade”.

Reč je o numeri koja u prvi plan postavlja odnos između muškarca i žene, u tekstu se među ostalim takođe pominje i bolest, žalost, razmišljanja o budućnosti i naglašava moć koju ima samo ljubav. Članovi benda ne žele je ograničiti niti usmeriti – ni sebi, a ni drugima već poručuju: “Svima koje reči neće ostaviti ravnodušnima, ostavljamo svu maštu i to da je slobodno (na više načina) tumače”.

Pesma “Good Trade” je nastala u Italiji (Mushroom Studio), a vokali, gitare i aplauz su snimljeni u Sloveniji (Studio Hendrix, RTV Koper). Kao producent pesme potpisan je Andrea Effe, a Davor Klarič se ponovno sjajno pokazao na klavijaturama.

Sixtynine, koji su svojim dolaskom na muzičku scenu prošle godine razveselili ljubitelje jačih ritmova, su ovog puta prvi put sami snimili sve vokale: glavni vokal je Tomaž Klepač (vokal, akustična gitara), prateće vokale su odpevali Tadej Tadič (električne gitare), i Danijel Brezec (bas gitara). Četvrti član benda je Igor Marasovič (bubnjevi).

U drugom singlu “Good Trade” takođe je u pomoć došla i porodica frontmena; Tomaževa deca Ana i Jure kao i mlađi brat Teo su se udružili sa zvaničnim fotografom benda Veronikom Macarol i imali važnu ulogu u konačnoj zvučnoj slici audio zapisa – u obliku aplauza.

Album prvenac planiraju da izdaju ovog leta.

Svima koji bi rado da Sixtynine vide uživo na bini, poručuju da će krajem ovog meseca, to jest 23. maja, nastupiti u Ljubljani, a samo dan kasnije, 24. maja, u Kopru. Takođe su poznati datumi njihova dva nastupa ovog leta: Most na Soči će biti obojen rokom 15. juna, a Gornja Radgona 5. jula.

 

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.