Španski jazz sastav “Bernat Font Trio” koji čine Bernat Font – klavir, Ivan Kovačević – kontrabas, Marti Elias – bubnjevi, gostovaće 22. februara u SKC Kragujevac sa početkom u 22 časa.

Nakon dve godine od poslednjeg gostovanja na teritoriji Srbije, “Bernat Font Trio” ponovo nastupa na godišnjici jazz-a u klubu “Akademija 28”, u Beogradu.

Sa željom da se ponovi lepo iskustvo i stigne do što više slušalaca, u svom trećem gostovanju, klavirski trio iz Barselone prezentuje i svoj drugi album, “Outfor a while” u četiri kulturne okosnice Srbije: Beogradu, Novom Sadu, Kraljevu i Kragujevcu.

Sa autorskim repertoarom, energičnim nastupom i eleganciji binske prezentacije, u svojoj četvorogodišnjoj karijeri kao grupa, ostavlja veliki trag na španskoj i evropskoj blues i jazz sceni.

Karakterističan zvuk boogie-woogie-a, rag time-a, old jazz-a i blues-a, kao savršen koktel ujedinjen pod imenom mladog klaviriste Bernat Fonta, koji, sa samo 22 godine, predstavlja eminenciju na španskoj muzičkoj sceni.

Trio je upotpunjen kontrabasistom Ivanom Kovačevićem i bubnjarem Marti Eliasom, čija su imena postala okosnica muzičkog života katalonske prestonice.

Na svakom nastupu uspevaju da ostvare svoj cilj, da odvedu publiku u neko drugo vreme, doba zadimljenih barova, zabranjenog alkohola i muzike kao načina života.

Cena ulaznice je 300 dinara.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.