PODELI

Povodom godišnjice smrti pevača legendarnih KUD Idijota Branka Črnca Tuste, beogradski klub “Blue Moon” će u petak, 11. oktobra, u okviru večeri “Rok domaćica” prirediti specijal posvećen ovoj grupi.

Prvih deset čitalaca koji se nam pošalju svoje ime i prezime na mail remixpress@gmail.com dobiće po dve besplatne ulaznice.

Grupa je nastala 1981. god u Puli i delovala je bez prestanka 30 godina, bila je jedna od najdugotrajnijih bendova na ex Yu rok sceni. Širu pažnju muzičke javnosti privlače pobedom na velikom omladinskom demo festivalu u Subotici i od tada im je karijera išla uzlaznom putanjom. Album za albumom, i pregršt uspešnih nastupa i pesama koje se uvek rado slušaju i koje će se puštati na specijalu kao što su “Bandiera Rosa”, “Za tebe”, “Kad sunce opet zađe”, “O bella ciao”, “Minijatura”, “Hoćemo cenzuru”, ” Ja sjećam se” i mnoge druge.

Pored toga slušaće se i pesme bendova koji su delovali 80-ih kad je ova grupa nastala kao što su Partibrejkers, EKV, Električni Orgazam, Kazalište, Haustor, Šarlo, Film, Disciplina, Boye, Patka, itd kao i grupe koje su srodne po zvuku i sa kojima su Idijoti često svirali i družili se kao što su Goblini, Hladno Pivo, Majke, Dubioza kolektiv, Obojeni program, Atheist Rap, Bjesovi, Dža ili Bu, ChBS, Six Pack…

Program počinje u 23h.