Na sceni „Das Boot“ UK „Parobrod“ poslednjih dana 2013. godine biće organizovano nekoliko sjajnih džez koncerata, u okviru programa „Specijalni novogodišnji džez maraton“. U četvrtak, 26. decembra nastupa „Trio Krug“, dan kasnije „Hot club of Belgrade“ održaće specijalni novogodišnji koncert, a u subotu, 28. decembra, publika će imati prilike da uživa u programu „Serbian Jazz, Бре!” projekta: otvaranju stalne postavke izložbe fotografija i koncertu. Ulaz na sve programe je besplatan.

Za novogodišnju noć biće organizovan “New Year’s DJ party” / DJ Aćim i DJ Djenka. Cena ulaznice je 750 dinara.

26. decembar u 21.00, Scena “Das Boot”, UK “Parobrod”

Trio Krug

Repertoar čine kompozicije modernog džeza, a grupa je do sada nastupala po beogradskim klubovima kao sto su “Ptica”, klub “FLU” i “Čekaonica”.

27. decembar u 21.00, Scena “Das Boot”, UK “Parobrod”

Special – novogodišnji koncert Hot club of Belgrade!

“Hot club of Belgrade” gaji manoushe jazz, stil koji je u Francuskoj nastao na fuziji muzike roma zapadne evrope i američkog džeza sa početka prošlog veka, a čiji su rodonačelnici gitarista Đango Rajnhart i violinista Stefan Grapeli. Kao jedan od najvažnijih predstavnika ovog muzičkog pravca u regionu, bend bazira svoj repertoar kako na standardima džez, sving i džipsi muzike, tako i na autorskim kompozicijama. Hot Club of Belgrade je u poslednjih nekoliko godina veoma aktivan na našoj koncertnoj i klupskoj sceni, a pre par godina je na “Jazzy Colors” festivalu u Parizu doživeo ovacije publike. Do sada su izdali dva CD albuma, a treći je u pripremi.

Branko Maćić – solo gitara

Filip Krumes – violina

Momir Stanišić – ritam gitara

Đorđe Stijepović – kontrabas

Hot club of Belgrade

28. decembar u 20.30, Scena “Das Boot”, UK “Parobrod”

Serbian jazz bre! Otvaranje stalne postavke izložbe fotografija i koncert

Serbian Jazz, Бре! Project: (Ivan Grlić Visual art, VJ., Aleksandar Jovanović Šljuka, kompozitor, aranžer, klavir, sintisajzer, Filip Krumes, violina, Marko Fabry, bas gitara, Aleksandar Cvetković, bubnjevi, Uroš Šećerov, udaraljke).

„Serbian Jazz, Бре!” je multimedijalni pojekat fotografa Ivana Grlića, koji se bazira na spoju dve umetnosti – muzike i fotografije. Specifičan izraz osmišljen je sa ciljem da se zvukom i slikom oslika stilski raznovrstan trag mnogobrojnih umetnika koji su stvarali u različitim periodima istorijskog razvoja srpskog džeza. Imajući u vidu inspirisanost srpskih džez stvaralaca tradicionalnim pristupom džezu, modernijim smernicama u ovom žanru, ali i folklornim muzičkim blagom našeg podneblja, logična je objedinjenost ovih elemenata u muzici sastava „Serbian Jazz, Бре!”, koga čine muzičari (Filip Krumes, violina, Aleksandar Jovanović Šljuka, kompozitor, aranžer, klavir, sintisajzer, Marko Fabry, bas gitara, Aleksandar Cvetković, bubnjevi, Uroš Šećerov, udaraljke), svesne stilskog bogatstva džez žanra u Srbiji. Tokom godinu dana postojanja, uspeli su da osmisle svojstven pristup interpretaciji originalnih numera. Kombinacija najrazličitijih muzičkih elemenata, uočljiva u kompozicijama koje izvode, začinjena je umerenim eksperimentalnim izrazom. Zvučna prijemčivost ovog sastava posledica je izraza koji je osvežen kreativnim spojem mnogobrojnih uticaja, što ga približava publici, otvorenoj za kreativna istraživanja. Integralan deo performansa čini video rad kojim se autor i inicijator projekta fotograf Ivan Grlić predstavlja u ulozi VJ-a.

Iz tog razloga, vizuelni identitet ovog projekta je isto tako važno analitički sagledati da bi se muzički, idejni koncept u potpunosti razumeo. Grlić, u dvojezičnoj monografiji, koju je objavio „Službeni glasnik“ 2012. godine, objedinio je 200 fotografija na kojima je zabeleženo preko 90 džez stvaralaca. Po rečima Svetolika Jakovljevića, džez publiciste, „Ivan Grlić je hroničar u vremenu sadašnjem i upravlja objektiv svoje kamere na džez muzičare koje je sreo ili potražio”.

31. decembar u 22.00, Scena “Das Boot” UK “Parobrod”

New Year’s DJ party / DJ Aćim i DJ Djenka

Cena ulaznice: 750 dinara

Rezervacije na telefon: 060 50 60 904