Nakon konkursa na koji se prijavilo preko 100 izvođača i njihove selekcije, u petak, 29. marta, održani su promocija i žreb za Belgrade Demo Fest Live.

Po rečima organizatora, cilj ove manifestacije je afirmacija većeg broja kvalitetnih a nedovoljno poznatih grupa u javnosti, putem nastupa, nagrada i medijske promocije koji će pratiti ovaj festival.

Na festivalu će učestvovati 72 grupe iz Srbije, koje će se kroz takmičarski ciklus nadmetati za učešće u velikom finalu koje je zakazano za 23. jun u bašti KST-a, i titule pobednika u nekoliko kategorija, kao i za učesnike velikih festivala u Srbiji i regionu.

Svakog utorka, srede i četvrtka u klubu Blue Moon (Zmaj Jovina 4) od 20h u narednih šest nedelja sviraće po četiri izvođača. Nastupi će trajati do 30 minuta po sastavu tokom kojih su obavezni da izvedu minimum tri autorske numere.

Svi bendovi su podeljeni u tri veće žanrovske grupe: utorak – rock i slično, sreda – hard & heavy & punk, četvrtak – alternative & indie i slično, tako da bi publika znala šta da očekuje i da večeri koje će posetiti može da bira po afinitetu, a i da sami bendovi pogledaju i upoznaju ostale grupe sličnog muzičkog opredeljenja.

Nakon svake takmičarske večeri publika će svojim glasovima izabrati pobednika večeri, dok će žiri odrediti još jednog izvođača koji po njihovom mišljenju zaslužuje prolazak dalje u četvrtfinale. Da rad žiriju neće biti ni malo lak, potvrđuje visok kvalitet pesama sa kojima su bendovi konkurisali i koji je naterao organizatora da proširi broj učesnika sa početno predviđenih 48 na 72. Inače, u žiriju će se pored predsednika Branimira Loknera svako veče naći neka od poznatih i afirmisanih ličnost iz sveta muzike.

U prvoj takmičarskoj nedelji nastupiće sledećih 12 bendova:

utorak 02.04. Gernika, Ućuti Pas, Fusion,Young Husbands

sreda 03.04. Rif, Hidrogen, Goddamn, Dot The Eye

četvrtak 04.04. Vuf! Semafor?, Iznebuh, Bas i Stega, Vir

Veliki broj takmičarskih bendova iza sebe već ima određeni staž na sceni i popularnost koja se konstantno povećava. Dobar deo grupa je već učestvovao i pobeđivao na nekoliko demo festivala u Srbiji i po oceni stručne javnosti koja prati demo scenu, ovo će po kvalitetu biti najbolji demo festival u poslednjih dvadesetak godina u Beogradu.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.