Tradicionalni Novosadski džez festival, šesnaesti po redu, biće održan od 13. do 15. novembra u Srpskom narodnom pozorištu.

Danas je tim povodom održana konferencija za novinare u Kulturnom centru Novog Sada na kojoj je predstavljen ovogodišnji bogat program. Na konferenciji su govorili Vesna Kaćanski, Adam Klem i Zoran Dejanović.

Kako je najavila izvršna producentkinja Festivala Vesna  Kaćanski, svake od tri večeri publika će moći da vidi nastupe svetskih zvezda. Prve večeri to će biti koncert legendarnih Kenija Barona i Dejvida Holanda, druge večeri orkestra Matt Bianco, a treće večeri nastup Steve Swallow quintet.

Uz glavni koncertni program posetioci će imati prilike da uživaju i u bogatom pratećem program, promocijama knjiga, izložbama fotografija i slika, muzičkim radionicama i predavanjima.

kzn_1

Organizatori su istakli da su se potrudili da dovedu muzičare koji nisu nastupali na drugim festivalima, a istaknuto je da će svoj nastup imati i dva mlada bubnjara iz Novog Sada koji su na školovanju u inostranstvu.

kzn_2

U Srpskom narodnom pozorištu 13. novembra biće otvorena izložba fotografija “Novosadski Jazz festival, prvih petnaest godina” čiji je autor Aleksandar Plačkov. Dva dana ranije u klubu “Tribina mladih” u Kulturnom centru Novog Sada biće održana promocija knjige “Neispričane priče” Vojislava Bubiše Simića, a na istom mestu 11. i 12. novembra biće održane gitarske radionice koje će voditi Gisle Torvik iz Norveške. Virgil Mihaui iz Rumunije održaće predavanje “Važnost latino folklore u jazz muzici” u petak, 14. novembra. Ovo je samo deo pratećeg programa. Detaljnije informacije možete pronaći na sajtu festivala.

Pojedinačne ulaznice koštaće 800, a komplet za sve tri večeri 2.000,00 dinara. Ulaznice će se prodavati na blagajni Srpskog narodnog pozorišta od 5. novembra, od 11h do 20h.