Novosadska premijera dugoočekivane komedije „Taksi bluz“ biće održana u četvrtak, 17. januara u 20h u Cineplexx Promenadi uz prisustvo autorske i glumačke ekipe filma koja će proći crvenim tepihom neposredno pred početak projekcije i pokloniti se publici nakon filma. Ulaznice su u prodaji, a zbog ogromnog interesovanja za svečanu premijeru, ima još vrlo malo.

Ova uzbudljiva, romantična komedija istovremeno je šarmantni „road movie“ u kojoj je glavni junak priče Marko (Andrija Milošević), simpatični, propali dramaturg koji godinama radi kao taksista. Njegove avanture pratićemo tokom jedne urnebesne noći, kada se naizgled normalan radni dan na njegovom poslu pretvara u haos, jer se u taksi vozilo ušunja mali Damir koji je pobegao iz doma za nezbrinutu decu i koji je u potrazi za ocem. Njihova vožnja će se pretvoriti u gomilu suludih situacija u kojima će učestvovati mnoštvo likova koje će prodefilovati kroz taksi.

Glavne uloge u uvoj urnebesnoj priči, scenarista Marka Backovića i Marka Jocića i režisera Miroslava Stamatova, tumače: Andrija Milošević, Milena Predić, Todor Jovanović, Aleksandra Tomić, Nikola Đuričko, Sergej Trifunović, Boris Milivojević, Boris Komnenić i Nikola Pejaković.

Direktor fotografije je Luka Milićević, scenografi Sanja Bulat i Katarina Plavša, kostimograf Jelena Đorđević, montažer Davor Bosankić, autori muzike Igor Perović i Vladimir Krkljuša.

Film su producirale Viktorija film i Klan Production, a producenti su Marko Jocić i Andrija Milošević. Distributer filma je Art Vista.