Za hiljade posetilaca kragujevačkog Arsenal festa stiže najlepša vest – festival će ove godine, umesto uobičajena tri, trajati čak četiri dana, od srede 28. juna do subote 1. jula.

Uvodne večeri, 28. juna nastupiće na Main Stageu, u prostoru Kneževog arsenala u Kragujevcu, čuveni bend iz Mančestera The 1975, koji prvi put dolazi u ovaj deo Evrope.

Organizatori Arsenal festa su odlučili da produže festival kako bi domaćoj i regionalnoj publici ponudli hedlajnere vodećih svetskih festivala, kao i jos više od 60 izvodjača, što će biti najveći broj domaćih, regionalnih i svetskih umetnika koji su nastupili u Kragujevcu do sada.

The 1975 su objavili u oktobru peti studijski album “Being Funny in a Foreign Language” koji je ekspresno zadobio hvalospeve i publike i kritike. Ovo izdanje se nalazi na svim godišnjim listama najboljih albuma za 2022. Bend je nominovan, između ostalog, za album godine pred britansku dodelu nagrada, 11. februara u „O2 Areni“ u Londonu, a kandidati su u mnogim izborima i za grupu godine. Britansku nagradu za album i grupu godine već su dobili 2019.

Aktuelni album je najavljen uspešnim singlovima “Part Of the Band”, Happiness”, “I’m In Love With You” i “All I Need To Hear”. Bend iz Mančestera koji su još u svojim školskim danima 2002. osnovali pevač i ritam gitarista Matthew “Matty” Healy, Adam Hann (gitara), basista Ross MacDonald i bubnjar George Daniel, izvešće 28. juna na Main Stage-u Kneževog arsenala i najznačajnije pesme sa prethodna četiri izdanja – “The 1975” (2013), “I Like It When You Sleep, For You Are So Beautiful Yet So Unaware of It” (2016), “A Brief Inquiry Into Online Relationships” (2018) i “Notes On a Conditional Form” (2020).

Podsećamo i da je Arsenal fest u najužem izboru Evropske asocijacije festivala “Yourope” za najbolji mali festival na našem kontinentu. Svečano proglašenje i dodela nagrada je u sredu 18. januara u holandskom gradu Groningenu.

Svima koji su do danas kupili ulaznice za tri dana, one će važiti i za četvrti. U promotivnom periodu do 15. februara, cena kompleta ulaznica za sva četiri dana biće 4.500,00 dinara, a cena pojedinačne ulaznice za 28. jun biće 2.000,00 dinara. Ulaznice se mogu nabaviti preko mreže Tickets.