PODELI

Tribjut bend The Bestbeat nastupiće kao predgrupa Bajagi i Instruktorima 27. decembra u velikoj dvorani Spensa u Novom Sadu.

Ovo će biti poslednji koncert Bajage i Instruktora u 2013. godini kojim završavaju uspešnu turneju povodom promocije CD albuma “Daljina, dim i prašina”.

“Jako nam je drago što su nas Bajaga i Instruktori pozvali da nastupimo pred tako velikim auditorijumom. Naš nastup ispred Bajage nije slučajan jer kod njega nesumnjivo postoji uticaj liverpulske četvorke, kao i kod mnogih svetskih muzičara. Ko nije slušao Bitlse, a bavi se pop muzikom – tu nešto nije u redu!”, izjavio je jedan od članova grupe The Bestbeat, Damjan Dašić.

The Bestbeat čine: basista Damjan Dašić kao Pol Makartni (Paul McCartney), gitarista Vladimir Banovčanin kao Džon Lenon (John Lennon), gitarista Marko Ćalić kao Džordž Harison (George Harrison) i bubnjar Vitomir Milićević kao Ringo Star (Starr).

Obaj tribjut bend je osnovan u Beogradu 2005. godine sa ciljem da podseti slušaoce na najveći sastav 2o. veka. Sviranju pesama Bitlsa Bestibitovci pristupaju kao pri izvođenju klasične muzike.

Članovi grupe The Bestbeat sviraju na instrumentima i pojačalima kakve su koristili Bitlsi (Rickenbacker, Hofner, Gretsch, Epiphone, Vox, Ludwig), nose kostime iz različitih razdoblja karijere popularnih Buba, kao i njihove nezaboravne Bitls frizure.

Pojavili su se u ulogama Bitlsa u igrano-dokumentarnom filmu “Žućko”, o čuvenom košarkašu i fanu Bitlsa Radivoju Koraću. U posebnom izdanju američkog časopisa Newsweek, posvećenom 50. godišnjici izlaska singla “Love Me Do”, Bestbeat je uvršten među 30 najboljih svetskih Bitls tribjut bendova u 2012. godini.

Za koncert Bajage i Instruktora, koji nosi naziv “Stari put za Novi Sad”, trenutno ulaznice koštaju 800 dinara za parter i 1.000 dinara za tribine, ali će od 20. decembra važiti nove cene – 1.000 dinara za parter i 1.200 dinara za tribine. Prodaja ide preko blagajne Spensa i mreža Gigstix i Eventim.

http://www.youtube.com/watch?v=eeIS8gGOWp4