U poslednjem mesecu u godini slede tradicionalni nastupi međunarodne etno dive, Amire Medunjanin u Novom Sadu. S obzirom na to da je prvi najavljeni koncert 22. decembra rasprodat za svega nekoliko dana, najavljen je još jedan za 23. decembar.

Oba koncerta biće održana u Sinagogi, a karte za drugi koncert su u prodaji u Muzičkoj omladini Novog Sada (Katolička porta 2, tel. 021/452-344), radnim danima od 9h do 14h. On-line rezervacije i uplate na račun možete naći OVDE. Cene karata:  2.500 dinara parter sredina i galerija i 2.000 dinara  parter sa strane.

Amirina interpretacija kojom ubedljivo dočarava svu lepota, melodijsko bogatstvo i poruke tradicionalne sevdalinke, jedinstvena je na savremenoj etno sceni. Baš kao i ona sama –  neposredna, topla i duhovita.

Od 2018, pa narednih pet godina, održala je niz fantastičnih i nezaboravnih i uvek rasprodatih koncerata u decembru, s Vojvođanskim simfonijskim orkestrom i maestrom Mikicom Jevtićem.  Na najavljenim koncertima, ovaj put, Amira će se predstaviti u kamernoj formaciji trija, zajedno sa dvojicom izuzetnih muzičara – harmonikašem Antonijom Vrbičkim i violinistom Leopoldom Stašićem i u uzvišenom prostoru Sinagoge.