U dobro poznatoj novosadskoj “knjižari koja svira”, Bulevar Books, prva tri dana novembra bila su u znaku odlične muzike, a sprat knjižare ispunjen do poslednjeg mesta zbog nastupa Nikole Vranjkovića i njegovog benda.

Ulaznice za prvi najavljeni koncert, 1. novembra, brzo su planule, zatim i za drugi dan te se trećeg dana ponovo okupio zavidan broj publike koja je mogla da uživa u intimnoj atmosferi i peva svoje omiljene pesme.

Bilo da je koncert u velikom prostoru ili dosta manjem, poput knjižare Bulevar Books, svaki je na svoj način izuzetan, a ova tri bila su možda za nijansu izuzetnija jer je jedan od najboljih pesnika današnjice nastupao okružen knjigama.

Stihovi Vranjkovićevih pesama dobili su na težini, iako su već prilično “teški”, jer se stiče utisak da iskaču sa polica i pretvaraju se u nove oblike praćene muzikom virtouza  stisnutih na dva do tri kvadratna metra.

Za istinske ljubitelje njegove muzike to je bio doživljaj za sva čula jer bend ne može biti bliži publici od ovoga što su priredili tokom prva tri dana novembra u Novom Sadu. Emocije bolje rade, zvuk brže dopire do ušiju, a knjige koje ne izlaze iz videokruga podsećaju da je prava i kvalitetna umetnost svuda oko nas,i u pisanoj reči i u melodijama koje koje nas okružuju.

Ivana Jovanović/Andrea Magazin