PODELI

Dva vrlo zanimljiva i perspektivna mlada benda pridružili su se spisku izvođača petog Pozitivnog koncerta u Novom Sadu koji će biti održan 26. novembra.

Uz već najavljene Piknik i Wolfram, spisak ovogodišnjih učesnika zaokružuju novosadske Tri kapljice i beogradska Degeneza. Pozitivan koncert biće održan u klubu The Quarter sa početkom u 21h. Prodaja ulaznica počinje danas u Gigs Tix radnjama. Vrlo mala količina ulaznica prodavaće se po promotivnoj ceni od 400 dinara, nakon toga cena ulaznice biće 500 dinara i na dan koncerta koštaće 600 dinara.

Tri kapljice je ženski trio iz Novog Sada. Prvobitno okupljene 2007. godine, nakon pet godina pauze ponovo su počele sa svirkom početkom 2015. Sviraju mešavinu melodičnog punk-a i r’n’r-a. Trenutno su koncertno aktivne i u planu je snimanje povratničkog albuma. Bend čine: Vesna Vojvodić (bubanjevi), Mina Stojanović (gitara, vokal) i Aleksandra Vukošić (bas, vokal).

 

Degeneza je mladi beogradski rok bend koji je ove godine pobedio na televizijskom Bunt Rok festivalu. Nakon ovog uspeha potvrdili su svoj kvalitet osvajanjem drugog mesta na devetom Demofestu koji se održava u Banjaluci, a u čijem takmičenju učestvuju bendovi iz svih bivših jugoslovenskih republika. Ujedno, David Seferović, proglašen je najboljim gitaristom Demofesta. Pored Davida u bendu su i Uroš Zjalić (vokal), Vukašin Milićević (bas) i Vitomir Milićević (bubnjevi).

 

Koncert organizuje Udruženje Prevent u partnerstvu sa Udruženjem Remiks u okviru kampanje obeležavanja Svetskog dana borbe protiv side. Podršku u realizaciji koncerta pružila je Gradska uprava za zdravstvo Grada Novog Sada.