PODELI

U petak, 7. novembra, u dvorani „Apolo“ u Pančevu nastupaće tri benda: Trigger, Melmac Riders i D’Frižiders.

Početak je u 21h, a ulaz se neće naplaćivati.

Dvorana „Apolo“ nalazi se u Domu omladine Pančeva.

Beogradski bend Trigger je svoje postojanje započeo kroz želju nekoliko prijatelja koji su dug niz godina u muzičkom poslu da zajedno rade na stilski i kvalitativno drugačijem materijalu u poređenju sa onim što je uobičajeno na ovim prostorima. Oko ovog jezgra se okupio ostatak benda i nakon nekoliko godina rada na albumu, prvenac “Ljubav” ugledao je svetlost dana u izdanju PGP RTS. Usledio je album „Ex“ na kojem se nalaze obrade nekadašnjih jugoslovenskih hitova, a u pripremi je album „Vreme čuda“ na kojem će biti dosta gostiju, a neki od singlova su već predstavljeni u kojima su gostovali Darko Živković, Milutin Jovančić, Ljiljana Zdravković, Katarina Popović i Dragana Mijatović.

Bend Melmac Riders postoji u nepromenjenom sastavu od 2009. godine i čine ga dokazani pančevački muzičari sa bogatim iskustvom: Vladimir Jezdimirović Alf, Aleksandar Bukur, Lazar Kebić i Miloš Knežević. Nakon dugogodišnjeg iskustva u brojnim bendovima svih žanrova došli su na ideju da ponude nešto nesvakidašnje kada je rok scena u pitanju – takozvane meddley aranžmane sastavljene od najvećih svetskih rok i pop hitova. Ne postoji precizna stilska odrednica ovog benda, ali oni sebe vole da nazivaju „odličnim bendom za zabavu sa malo tvrđim zvukom“.

D’Frižiders je bend iz Pančeva, a članovi ovog sastava za sebe kažu da su borci protiv kiča, šunda i dosade. Okupili su se da sviraju bez ikakvih drugih ambicija.

Foto: Predrag Todorović