PODELI

Beogradska grupa Trigger objavila je svoj treći album ,,Vreme čuda” pod etiketom Odličnog hrčka.

Vreme čuda predstavlja grupu Trigger u agresivnijem gitarskom izdanju, ali uz i dalje prisutno poigravanje sa različitim žanrovima po kojem je bend i poznat slušaocima.

Album, sniman skoro tri godine, muzički su obogatili i mnogobrojni gosti iz Srbije i regiona – od prepoznatljivog Milutina Jovančića (Čovek vuk, Ex – Block Out),  preko agresivnih vokala Marka Matijevića, (hrvatska etno -industrial atrakcija Manntra) i operetskih metal vokala Vladimira Lalića (Viva Vox, Organized Chaos), pa do virtuoznih gitarskih deonica Emira Hota.

Vreme čuda, prema rečima članova benda, sa jedne strane kroz stihove vrši autopsiju vrednosti modernog društva, a sa druge opisuje kako gubitak moralnog kompasa i vere u ljude utiče na naš duh:  “Na ovom albumu se više bavimo onim što nas okružuje i kako se to odražava na nas kao pojedince, da li nas izazovi čine jačim ili nas lome i kradu smisao našim životima – šta je ono što nas definiše, da li je vera u materijalne vrednosti postala globalna religija u ovom vremenu čuda”, objašnjavaju članovi grupe Trigger lajtmotive novog izdanja.

Simboličnu naslovnu stranu albuma, na kojoj je čovek sa ribljim delovima tela u poslovnom odelu, pokošen mecima, dizajnirao je Vladimir Petrović, dugogodišnji saradnik benda.
Treći album grupe Trigger najavljen je spotovima za naslovnu numeru ,,Vreme čuda” i pesmu ,,Ne hrani ljudoždere”, a bend je najavio da će tokom godine realizovati još nekoliko video spotova.
Trigger iza sebe imaju prvenac “Ljubav” zahvaljujući kojem su osvojili priznanja poput regionalne nagrade Indexi u Sarajevu i Najbolji bend po izboru slušalaca radija 202, ali i album “Ex” koji je pažnju šire publike privukao neobičnim obradama novotalasnih pesama sa područja bivše Jugoslavije.

Album “Vreme čuda” dostupan je na Deezer-u, kao i na svim drugim relevatnim servisima za digitalnu distribuciju muzike, a CD izdanje se očekuje početkom jula.