PODELI

Neozbiljni pesimisti krajem ovog meseca iz Sombora kreću put Poljske gde će održati pet koncerata.

Ovo im nije prvo gostovanje tamo, tako da se neozbiljni pesimizam lagano, ali sigurno širi Poljskom.

Prvi nastup imali su ovog leta u okviru jednog festivala u Poljskoj koji je otvorio je vrata za česte odlaske u ovu zemlju.

 

“Reakcija publike je bila neverovatna, već posle nekoliko pesama došlo je do kulminacije atmosfere da su se ljudi počeli penjati na binu. Tada je bilo jasno da ćemo ići ponovo i da se tamo pravi ozbiljna priča.”, priseća se Davor Demonja, bubnjar.

Nakon ovog koncerta pesme Neozbiljnih Pesimista zavrtele su se na najslušanijim radio stanicama u ovoj državi, a rezultat su koncerti koji će se desiti krajem ovog i početkom sledećeg meseca u pet najvećih gradova Poljske, te će 27.11. sviratu u Vroclavu, dan kasnije u Poznanju, 29.11. predstaviće se publici u gradu Gdinja, zatim 30. novembra u Varšavi i 1. decembra nastupaju u Krakovu.

Davor podseća publiku da su već svirali u Evropi, tačnije u Francuskoj i Švajcarskoj, a da ih od proleća tek očekuju koncerti širom kontinenta.

“Naša preokupacija su nastupi van Srbije, jer iz nekog razloga ne možemo se naći na top listi koja ide na državnoj televiziji, niti možemo nastupati na festivalima na kojima se vrte uglavnom isti bendovi.“, zaključio je Demonja.

Nije usamljen slučaj da naši bendovi bolje prolaze van granica svoje zemlje.

No svakako postoji publika koja rado sluša Neozbiljne pesimiste i kod nas, a povodom turneje želimo im srećan put i dobar provod.