PODELI

Belgrade Demo Fest Live počeo je u aprilu i po dužini trajanja i broju takmičarskih bendova najveći je demo festival ikada održan u Srbiji navode organizatori.

Polufinale biće održano u klubu Danguba (Ćirila i Metodija 2).

Od preko sto prijavljenih, nakon selekcije i dva takmičarska ciklusa publika i žiri odabrali su osamnaest najboljih sastava koji će se za prolaz u finale boriti  u tri polufinalne večeri i to po danima:

Četvrtak 13. jun: Ućuti pas (Lazarevac), Uzemljenje (Beograd), GodDamn (Vranje), Regulator (Vrnjačka Banja), Marienfeld (Pančevo), Jelizaveta Bam (Zaječar)

Petak 14. jun: Neke Face (Zrenjanin), Knap (Beograd), Sivi (Pančevo/Beograd), InfinitY (Požarevac), Helm (Priboj), Zvučni Zid (Beograd)

Subota 15. Jun: Bas i Stega (Pančevo/Pazova/Beograd), Centralna Aktivnost (Beograd), Young Husbands (Beograd), Meda Vuk i Sandokan (Petrovac na Mlavi), Dok7 (Niš), Hadži Prodane Duše (Užice)

Svako veče nastupaće po šest bendova različitih muzičkih usmerenja, a direktan prolaz u finale obezbediće devet bendova. Jedan bend ide dalje kao pobednik publike, dok će žiri izabrati još dva koji po njihovom mišljenju kvalitetom zaslužuju prolaz u finale.

Branimiru Lokneru, predsedniku žirija, i Aleksandru Šarčeviću, direktoru festivala, tokom žiriranja svake polufinalne večeri pomagaće gostujući članovi žirija među kojima će se naći afirmisane ličnosti iz sveta rok muzike, medija i kulture.

Po rečima predsednika žirija BDFL-a i člana žirija na brojnim demo festivalima u regionu, uvaženog muzičkog kritičara Branimira Loknera, ova manifestacija okupila je skoro sve najbolje izvođače koji se nalaze u demo fazi, a po kvalitetu takmičarskih bendova najbolji demo festival u poslednjih dvadesetak godina u Srbiji.

Ulaznica za svako polufunalno veče u Dangubi biće 200 din i uz nju će posetioci dobiti glasaški listić na kome će zaokruživati svog favorita. Ulaz za publiku je od 21h dok se prvi nastupi očekuju oko 22h.

Tokom večeri će se puštati pesme svih polufinalista koje će se naći na kompilaciji BDFL 2013. Više informacija o svim događanjima na festivalu mogu se pronaći na stranici www.facebook.com/bgdemofestlive.

Veliko finale je na programu 23. juna u bašti KST-a.

danguba_ plakat