Laibach nam donose svoju najnoviju kreaciju Tako je govorio Zaratustra i premijerno, na našoj teritoriji izvešće je u Srpskom narodnom pozirištu.

Nije potrebno posebno predstavljati Laibach i sve što se vezuje uz taj naziv. Od samog nastanka 1980. godine prošlog veka bend je pomerio granice tadašnjeg poimanja angažovanog muzičkog stvaralaštva i bez prekida provokativno šire svoje poruke sve do danas. Uvek daleko ispred svog vremena, uvek na meti oštre kritike i recenzije, ali takođe uvek dosledni i verni samo sebi I svojoj ideji Laibach i danas čvrsto koračaju upozoravajući i opominjući na najaktuelnije probleme i mane civilizacije.

U subotu 13. januara u Novom Sadu na дočeku 7526. godine na više od 21 kultne lokacije među kojima su kulturna, administrativna, poslovna i obrazovna zdanja, kao i ugostiteljski objekti, izvođači najrazličitijih žanrova nastupiće na potpuno neočekivanim mestima. Deo programa za Дoček biće besplatan i otvoren za sve posetioce, dok je za ostale događaje od danas u prodajnoj mreži Gigs Tix dostupan vrlo ograničen broj ulaznica po promotivnim cenama.

 

Mostovi koji će spojiti konceptualno različite izvođače, žanrove i prostore predstavljaju tradicionalnu muziku pravog virtuoza, Slobodana Trkulje i benda Imar iz Škotske u maloj sali Srpskog narodnog pozorišta, duhovnu muziku Divne Ljubojević u pozorišnoj sali NISa, Laibachov prepoznatljivi tvrdi zvuk u velikoj sali najstarijeg nacionalnog teatra, Srpskog narodnog pozorišta, veliku regionalnu pop zvezdu, Kaliopi u Pozorištu mladih, neke od najznačajnijih jazz umetnika sa naših prostora Matiju Dedića i Zorana Predina u Novosadskoj sinagogi, Dečju filharmoniju u Gradskoj kući, operu za decu udruženja Visoko C u Eđšegu, sjajan spoj tamburaških sastava iz Osijeka i Novog Sada predvođenih Dušanom Svilarom u Studiju M, moderan cirkus i kabare Ludifiko u Zapadnom holu SPENSa, različita kulturno-umetnička društva iz Zone 021 u holu Železničke stanice, dok će budući Youth Creative Polis, tzv. Kineska četvrt predstaviti programe na četiri lokacije za ljubitelje tehno zvuka i rep muzike, kada će Paul Ritch iz Francuske, Lag, Klaus i Vladimir Aćić nastupiti u Fabrici, a Necone, Friday Swag, Janchezz, Rasheed i Yeah Left u Quarteru. Biće to noć otkrivanja kulturno-umetničkog blaga Novog Sada i gostiju izvođača. Bogat i raznovrstan novogodišnji program oslikava kulturni diverzitet i bogatstvo različitosti Grada Novog Sada, kao i njegovu gostoprimljivost.

Za nastup Paula Ritcha u SKC Fabrika u 22 časa promo cena iznosi 490 dinara. Cena ulaznica za Quarter gde će program koji predvode Necone, Friday Swag, Janchezz, Rasheed i Yeah Left početi u 22 časa u pretprodaji iznose 390 dinara. U velikoj Sali NIS-a u 19 časova nastupiće Divna Ljubojević za čiji koncert pretprodajna cena ulaznica za balkon i parter iznosi 800 dinara.

U velikoj sali SNP-a u 23 časa nastupiće Laibach za čiji se koncert ulaznice u pretprodaji mogu nabaviti po ceni od 800 dinara za balkon i 1000 dinara za parter. Cena ulaznica za Pozorište mladih gde će nastupiti Kaliopi u 20 časova u pretprodaji iznosi 500 dinara za balkon i 700 dinara za parter/ložu. Dušan Svilar, sa Tamburaškim sastavima iz Osijeka i Novog Sada nastupiće u Studiju M u 21 čas. Cena ulaznice iznosi 500 dinara za parter i balkon. Za nastup Matije Dedića i Zorana Predina u Sinagogi koji počinje u 22 časa cena ulaznice iznosi 800 dinara za balkon i 1000 dinara za parter. Promotivna cena ulaznice za sastav iz Škotske i Irkske, Imar koji će nastupiti u maloj sali SNP-a u 21 čas sa specijalnim gostom, Slobodanom Trkuljom iznosi 500 dinara. U Dunavskom parku, odnosno Ledenoj šumi, organizovano je Disko veče za koje cena ulaznice iznosi 150 dinara. Cena ulaznice za Ludifiko cirkus u Zapadnom holu SPENSa sa početkom od 20 časova iznosi u pretprodaji 300 dinara.

Informacije o programu i sadržajima  možete pratiti na sajtu http://novisad2021.rs/