PODELI

Festival Priča, održan je 07. i 08. jula u Čačku. Da su se Čačani uželeli manifestacija i da je festival poput PRIČE nedostajao jednom od najvećih gradova u Srbiji, dokaz su obe večeri festivala. Utisci se još uvek sabiraju, a čini se da bi Čaćanima prijao i treći dan.

Organizatori festivala od starta ističu da je promocija neafirmisanih muzičara iz Čačka ali iz Srbije vrlo bitna karika festivala. Mladi čačanski bend KBK otvorio je prvo festivalsko veče na trgu, pozdravivši ljude na trgu dobrom. Fanki/modern rock repertoar izmamio je prve aplauze.

Treća smena, bend iz Kruševca je lako kupio publiku koja je pristizala na gradski trg. Pop rock sastav, sličnog senzibiliteta kao i bend koji će ih smeniti na bini izveo je numere sa svog debitantskog albuma, vidno oduševljeni podrškom koju su dobili od publike u Čačku.

Prvo veče festivala PRIČA Čačanima je ponudilo jedan od najaktuelnijih pop rock sastava u regionu i bend sa 26 godina vrlo uspešne karijere, što su posetioci na trgu znali vrlo vešto da iskoriste za uživanje uz hitove bendova Ničim izazvan i Orthodox Celts. Pripadnice lepšeg pola i mladi okupriali su prve redove za vreme nastupa benda Ničim Izazvan, a vrhunac atmosfere publici su priredili Kelti uz dobro poznate Irske motive svirke.

image(1)

Drugo festivalsko veče otvorio je mladi čačnski bend Jurka. Naši klinci iz komšiluka predvođeni perspektivnom Sarom na vokalima u polučasovnom programu predstavili su svoje numere, uz nekoliko obrada poput Melanholije benda Za jednu noć i Smakovu Crnu damu. Publika je već počela da se prikuplja, prateći nastup mladih Čačana, što je za svaku pohvalu.

Drugi bend koji se pojavio još jedan je predstavik čačanskog rokenrola. Iako mladi, RNDM je nešto iskusniji bend, koji već uveliko gradi svoju karijeru. Pozdravili su publiku i otpočeli svoj nastup. Predstavili su pesme sa nadolazećeg albuma, kao i singlove koji su objavljeni, a nastup su završili svojomverzijom The Who, My Generation.

Predhodni bend je zagrejao atmosferu za nastup jednog od najvećih pank bendova u regionu. Na binu su se popeli Goblini i održali koncert za pamćenje, prošaran celokupnom diskografijom benda uz horsko pevanje hitova i  neizbežnu obradu Tamare. Golub se u jednom trenutku spustio u publiku pozdravljajući se ponaosob sa fanovima.

13620046_1033802066695816_1658495932717531536_n

Završnica finalne večeri pripala je bendu 357, koji se sa Čačanima družio i na nultoj Priči. Nikola 357 uz sjajnu ritam sekciju  i duvače izveo je svoj jednočasovni set, ostavljajući za kraj pesmu Hvala ti. Čačak i 357 imaju posebnu konekciju, i uz zahvalnicu svima koji su došli na festival iz Čačka ali i iz drugih gradova, bend se odjavio i zatvorio festival Priča 2016.

Gradski trg je u dva dana bio centar dobre zabave, koja je okupila veliki broj ljudi, a celokupan događaj ostaje upamćen po izuzetnim nastupima bendova, odličnom raspoloženju i energiji, bez incidenata, uz sliku da je trg osvanuo čist i netakntut nakon festivala.

Foto: Duško Luković